Glumac Eliot Pejdž početkom decembra 2020. otkrio da je transrodni muškarac, a pre nekoliko dana zvezdu filma "Juno" mogli smo da ga vidimo na 94. dodeli Oskara.

Iako je Eliot 2021. godine pokazao kako izgleda nakon operacije promene pola i kako je iz slatkice postao mišićavi mladić, njegovo pojavljivanje na dodeli Oskara nije moglo da prođe nezapaženo.

Eliot, koji se proslavio kao Elen filmom "Juno" za koji je 2008. bio nominovan za Oskara, pre osam godina, tada, dok je bila žena priznala je da je lezbijka, a četiri godine kasnije udala se za kanadsku plesačicu Emu Portner od koje se u međuvremenu i rastala.

Eliot Pejdže na dodeli Oskara
Katrina Jordan / ddp USA / Profimedia 

Prošle godine po prvi put je za magazin "Time" pričao je o svojoj transformaciji.

"Ono što sam očekivao bila je velika podrška i ljubav, ali i ogromna količina mržnje i transfobije. To se i dogodilo", rekao je Eliot. Dodao je kako je u detinjstvu često imao želju da se ošiša na kratko kao i da se decenijama borio sa svojim rodnim identitetom.

Nakon što je postao slavan, Eliot je otkrio i da se borio s depresijom i napadaima panike.

Eliot je prošao kroz transformaciju
London Entertainment / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Jednostavno se nikad nisam pronašao. Dugo nisam mogao da pogledam ni svoju fotografiju'", rekao je te opisao kako su mu operacije promenile život.

"To nije bila samo operacija, to je bila promena života i njegovo spašavanje", rekao je Eliot, napominjući kako ga je upravo pandemija navela da se pomiri sa svojim rodnim identitetom.

Eliot je nekada bila Elen
Shutterstock 

"Imao sam puno vremena da se stvarno fokusiram na stvari koje mislim da sam na toliko načina, nesvesno, izbegavao. Napokon sam uspeo prihvatiti transrodnost i dopustiti sebi da u potpunosti postanem ono što jesam", rekao je Eliot.

"Privilegovan sam jer imam resurse da budem tu gde jesam danas i naravno da to želim iskoristiti da pomognem kako mogu", naglasio je. Što se tiče nastavka karijere, kaže da je veoma uzbuđen da pokaže na velikom ekranu ko je on zapravo.

Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia, printscreen/instagram Kako je glumac izgledao pre transformacije


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!