Glumac Eliot Pejdž  početkom decembra 2020. otkrio da je transrodni muškarac. Eliot je u ponedeljak proslavio 35. rođendan, a rodio se kao Elen.

Proslavila ga je uloga u filmu "Juno" za koju je 2008. bio nominovan za Oskara. Pre osam godina, tada Elen, priznala je da je lezbijka, a četiri godine kasnije udala se za kanadsku plesačicu Emu Portner od koje se u međuvremenu i rastala.

"Dragi prijatelji, želim da podelim s vama da sam transrodna osoba, koristim za sebe zamenice on/oni i zovem se Eliot. Osećam se srećno što mogu da napišem ovo, da sam na ovom mestu u svom životu.

Neverovatno sam zahvalan zbog ljudi koji me podržavaju na ovom putovanju. Molim vas i za strpljenje. Srećan sam, ali i u velikom strahu od invazije u svoj život, mržnje, šala i nasilja", napisao je tada.

Eliot snimljen pr enekoliko dana na ulici
London Entertainment / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Jako se ponosim Eliotom. Trans, queer i nebinarne osobe su dar ovom svetu. Molim vas za strpljenje i privatnost i da mi se pridružite u podršci trans-životu svakog dana. Volim što sam trans i queer i moja ljubav ide svima sličnima. Vidim vas, volim vas", dodao je svojevremeno.

Eliot se rodio kao Elen
Shutterstock 

Iste godine odlučio se i na transformaciju, a o svemu je progovorio za časopis Time.

"Ono što sam očekivao bila je velika podrška i ljubav, ali i ogromna količina mržnje i transfobije. To se i dogodilo", rekao je Eliot. Dodao je kako je u detinjstvu često imao želju da se ošiša na kratko kao i da se decenijama borio sa svojim rodnim identitetom.

Nedavno je na Instagramu pokazao kako je izgledala njegova tranzicija
pritnscreen/instagram 

Nakon što je postao slavan, Eliot je otkrio i da se borio s depresijom i napadaima panike.

"Jednostavno se nikad nisam pronašao. Dugo nisam mogao da pogledam ni svoju fotografiju'", rekao je te opisao kako su mu operacije promenile život.

"To nije bila samo operacija, to je bila promena života i njegovo spašavanje", rekao je Eliot, napominjući kako ga je upravo pandemija navela da se pomiri sa svojim rodnim identitetom.

Eliot danas rado priča o svom iskustvu i dobija podršku
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

"Imao sam puno vremena da se stvarno fokusiram na stvari koje mislim da sam na toliko načina, nesvesno, izbegavao. Napokon sam uspeo prihvatiti transrodnost i dopustiti sebi da u potpunosti postanem ono što jesam", rekao je Eliot.

"Privilegovan sam jer imam resurse da budem tu gde jesam danas i naravno da to želim iskoristiti da pomognem kako mogu", naglasio je. Što se tiče nastavka karijere, kaže da je veoma uzbuđen da pokaže na velikom ekranu ko je on zapravo.

Kako je izgledala njegova transformacija, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

printscreen/instagram, printscreeen/instagram Kako je izgledala promena transrodnog glumca

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!