Eliot Pejdž rođen je kao Elen Pejdž 21. februara 1987. i proslavio se ulogama u mnogim filmovima, između ostalih u serijali "X-Men", a bio je nominovan i za predtižnu nagradu "Oskar".

U nekoliko intervjua otvoreno je govorio o svojoj promeni pola, i patnji kroz koju je prošao dok nije shvatio da je rođen u pogrešnom telu.

Naime, još 2014. godine dok je još bio Elen javno je priznao da je homoseklusalne orijentacije, ali se tada još uvek ijašnjavao rodno kao žena. U decembru prošle godine putem društvenim mreža otkrio je da više nije Elen, već Eliot.

Naveo je da je tokom karantina izazavnog pandemijom Korona virusa imao vremena da donese odluku i krene u proces promene pola.

U intervjuu koji je dao za magazin "Time" je prvi put javno rekao da je postao transrodni muškarac i da nema potrebe da krije svoj rodni identitet.

Posle hirurške intervencije, uklanjanja grudi, Eliot se oglasio na Instagramu fotografijom bez majice u dvorištu svog doma.

Ovo je ujedno bila i prva fotografija gde se Elen javno predstavio kao muškarac.

"Volim što sam trans i kvir osoba. Svi trans ljudi koji se suočavaju sa vređanjem, ugnjetavanjem i maltretiranjem moraju da znaju da vas ja volim i da vas vidim. Uradiću sve što je u mojoj moći da svet postane bolje mesto za život", rekao je Eliot.

Elen Pejdž bila je deo popularne Netflix serije "Umbrella Academy", ali s obzirom na to da je sada trans muškarac u trećoj sezoni autori serije potpuno će promeniti lik i adaptirati ga tako da ispoštuju želju Eliota.