Glumac kojeg smo nekad znali kao Elen Pejdž, a danas kao Eliota Pejdža pojavio se u otmenom izdanju na crvenom tepihu ovogodišnje Met Gale, gde je privlačio pažnju.

34-godišnji Eliot bio je elegantan u predimenzioniranom crnom odelu i patikama, a osmeh s lica nije skidao kada je pozirao pred okupljenim fotografima.

Bilo je to njegovo prvo pojavljivanje na crvenom tepihu nakon što je u decembru prošle godine objavio vest o svojoj transrodnosti, a ujedno i prva Met Gala.

eliot pejdz na met gali
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Zvezda filma "Juno" u martu ove godine potvrdio je medijima vest da se podvrgnuo vrhunskoj operaciji promene pola na svom transrodnom putovanju. Tačnije, bio je na operaciji kojom se uklanja tkivo dojke kako bi se postigao željeni muževniji izgled.

"To je u potpunosti promenilo moj život", izjavio je za magazin Time i dodao da ga je operacija oslobodila od totalnog pakla koji je prolazio tokom puberteta i omogućila mu da konačno može da se pogleda u ogledalu.

Vest o svojoj transrodnosti Eliot je sa svetom podelio u decembru prošle godine, i to putem društvenih mreža.

"Srećan sam što ovo pišem i da sam ovde. Da sam konačno stigao do ovog mesta u svom životu. Zahvalan sam na neverovatnim ljudima koji su me podržavali na mom putu. Ne mogu dovoljno ni da izrazim kakav je izvanredan osećaj konačno voleti samoga sebe", zaključio je 34-godišnji glumac.

Shutterstock Eliot Pejdž nekad i sad

Njegova bivša supruga Emm Portner izjavila je da je jako ponosna na Eliota, ali ipak su se odlučili da se raziđu i svako je krenuo svojim putem pa je Eliot u januaru podneo zahtev za razvodom nakon tri godine braka.

"Nakon dugog razmišljanja i pažljivog razmatranja doneli smo tešku odluku o razvodu. Izuzetno se poštujemo i ostajemo bliski prijatelji", objavili su bili u zajedničkoj službenoj izjavi.