Lepa Margarita Gračeva nije bila aktivna na Instagramu od početka godine, te bi samo s vremena na vreme podelila fotografiju ili snimak sinova. Poslednja objava bila je početkom maja, da bi se sada oglasila sa posebnim povodom - jer je ponovo postala mama.

Margarita je dobila svoje četvrto dete, a drugo sa sadašnjim suprugom, a na Istagramu je uz zajedničku fotografiju napisala: "Danas smo bogatiji za još jednog člana. 18 maj, 2:55 a.m, 3.660 g, 52 cm".

Margarita i njen suprug nisu skidali osmeh sa lica, a čestitke su se samo ređale. Takođe, kako nisu otkrili pol bebe, mnogi su se pitali da li je dečak ili devojčica s obzirom da su pre prinove dobili trojicu dečaka.

Svakako, lepe vesti ispraćene su i pozitivnim željama i porukama podrške, što ne čudi ako se uzme u obzir šta je sve ova hrabra žena preživela.

Pre 6 godina, Margarita je doživela nezapamćeni pakao, kada ju je bivši muž teško povredio u naletu ljubomore.

Gračeva je preživela napad supruga.
printscreen/instagram/margoritka1211 

Tog jutra 11. decembra 2017. godine, njen tadašnji muž Dmitri ponudio joj je da je odbaci do posla, ali ju je umesto toga odvezao u suprotnom smeru, ka šumi. Parkirao je kola, odvukao je sa sedišta, uzeo sekiru iz gepeka i odsekao joj obe šake.

Potom ju je ostavio na hitnom prijemu lokalne bolnice u Serpukovu, u južnoj Moskvi, odvezao se do policijske stanice i priznao zločin.

Sve se dešavalo jer je verovao da ga vara, nakon što je njihova veza zapala u krizu kad je Margarita počela da radi u reklamnom odeljenju dnevnog lista iz Serpukova. Uprkos diplomi, Dmitri je mogao da nađe posao samo kao vozač viljuškara i postao je zavidan prema njenoj karijeri i ljubomoran na njene muške kolege. Kod kuće je bio sve više hladan i povučen.

Kad je Margarita rekla da misli da treba da se razdvoje, on ju je ignorisao. Ali kad mu je donela papire za razvod, on se razbesneo. Jedne noći ju je napao u njihovom dvosobnom stanu, probudivši decu, koja su videla masnice po njenom telu. Sledećeg puta, kad joj je pretio nožem, otišla je u policiju.

Međutim, policija nije reagovala. Pet dana nakon što je njen slučaj odbačen zbog nedostatka dokaza, Dmitri je Margariti odsekao šake.

Njena osakaćena leva ruka pronađena je u šumi i zašivena joj nazad tokom devetočasovne operacije. Pred njom su bile teške operacije, a danas ima jednu bioničku ruku, a drugu prekrivenu ožiljcima kao stalni podsetnik na najjeziviji trenutak u svom životu.

Ova hrabra dama je odmah nakon stravičnog napada podnela zahtev za razvod, a kasnije je objavila i knjigu "Srećna bez ruku" u kojoj se obratila svim ženama koje prolaze kroz porodično nasilje i podstakla ih da pobegnu iz takvog odnosa.

Inače, Evropski sud za ljudska prava naložio je Rusiji da isplati odštetu za četiri žrtve nasilja u porodici, među kojima je i Margarita. Ruska vlada mora da plati više od 370.000 evra Gračovoj da pokrije njene prošle i buduće medicinske troškove, kao i moralne i fizičke patnje.

Kako kaže, nije joj bila želja da postane slavna već da pomogne svima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

Kada je reč o privatnom životu, Margarita je danas srećna sa drugim suprugom, sa kojim se dugo upoznavala. 

"Strpljivo me je čekao i nije me pritiskao i zahtevao da definišemo vezu. Verujem da je zato i uspelo. Moja dva sina se sjajno slažu sa njim", kaže Margarita, dodajući da njeni sinovi ne znaju ništa o tome kako je njihov otac majci odsekao ruke.

"Znaju samo da je u zatvoru i to je to. Ne smatraju ga ocem", kaže ona i dodaje da njenog drugog supruga posmatraju kao tatu, kao i da je u drugom braku "nenormalno srećna", a iskreno, to je najmanje što ova hrabra žena i zaslužuje. 

Pročitajte još: SA 8 PEVALA U KAFANI, OD OČUHA KRILA GRUDI SELOTEJPOM: A onda se i bivšem osvetila sa mužem njegove ljubavnice

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Preko 40% mladih misli da je ok udariti šamar devojci Wanted/Mondo

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!