Čuvenu vlasnicu hitova "That don’t impress me much" i "Man! i feel like a woman!",Šanaju Tvejn duže vreme nije bilo moguće videti u javnosti. Ipak, poslednjih meseci polako se vraća na scenu, a publika će je sada gledati i u čuvenom pevačkom takmičenju "American Idol".

Šanaja će, kako je potvrđeno, biti jedna od mentorki, što je veoma obradovalo publiku. Omiljena kantri pevačica takođe se odnedavno vratila i nastupima nakon dugog oporavka od lajamske bolesti koja joj je uticala i na glas. 

Ipak, nepobediva Tvejn uspela je da savlada i ovu prepreku, te ne čudi što se komplimenti na njen račun samo ređaju, jedan za drugim. Neverovatno je da se u prošlosti ova neverovatna žena stidela što je žensko, za šta je, nažalost, bio odgovoran njen očuh koji ju je zlostavljao od njene desete godine.

Težak život i zlostavljanje očuha

Njeno detinjstvo u Ontariju sa četvoro braće i sestara obeležilo je veliko siromaštvo i uplakane noći. Rođena je kao Ajlin Redžina Edvards, a kada je imala samo dve godine, njeni roditelji su se razveli.

Majka se preudala, a očuh je priznao kao svoju ćerku, te je promenila prezime u Tvejn. Sa osam godina je počela da peva po barovima i kafanama, kako bi pobegla od kuće u kojoj je često viđala nasilje, zbog čega joj je majka bila u depresiji. Kako je izjavila, nije to tada volela, ali je morala da pomogne porodici u plaćanju računa jer su bili siromašni.

A onda je progovorila o stravičnim događajima u kući. Kako je kasnije pričala, na sve načine je pokušavala da sakrije i vizuelno smanji svoje grudi kako bi izbegla sek*sualno nasilje od očuha kao tinejdžerka. Trudila se da bude potpuno neprimetna u kući.

"Skrivala sam svoje grudi. Znala sam da ih praktično spljoštim. Nosila sam topove koji su bili toliko mali da su mi slepili grudi tako da izgleda kao da ih nema. Želela sam da olakšam sebi, da ostanem neprimećena. O moj Bože, bilo je strašno – niko ne bi poželeo da bude žensko u mojoj kući", rekla je svojevremeno popularna pevačica.

Napustila je dom, ali je se*sualno zlostavljanje nastavilo svuda da je prati, jer joj je to bilo ukorenjeno u misli od malih nogu. Šanaja nikako nije volela to što je žensko.

"Ali onda uđete u društvo kao devojka, i dobijate različite normalne ponude, ali i one budu užasno neprijatne. Onda pomislite da je jednostavno sr**e to što ste žensko, to što uopšte imate te grudi. Bilo me je sramota što sam devojka", opisala je muzičarka.

Naučila je da blokira sve ono što je preživela kao devojčica.

"Uh, uh, neću ulaziti u detalje. Mislim da je važno da ljudi shvate da možete da preživite ove stvari. Se*sualno zlostavljanje ide ruku pod ruku sa fizičkim i psihičkim, kada je zlostavljač osoba koju poznajete. Naučila sam da to blokiram. Ono što sam sebi rekla bilo je: 'U redu, nešto nije u redu sa tom osobom i ona nije dobra'", ispričala je ona 2018. godine za "Guardian".

Saobraćajna nesreća joj menja život iz korena

U strašnom udesu 1987. godine poginula joj je majka Šeron i očuh Džeri, dok biološkog oca nikada nije želela da upozna. Tog momenta postaje najstariji član porodice, te je morala da brine o četvoro braće i sestara. Pomišljala je da napusti muzički svet i okrene se u potpunosti njima. Međutim, sve je ubrzo krenulo na bolje, njena karijera je krenula da napreduje.

Šanaja je očarala brojne slušaoce širom sveta svojim hitovima "That don’t impress me much" i "Man! i feel like a woman!", a krajem devedestih je postala planetarno popularna.

Svoju porodicu je obezbedila, no, ukoliko ste mislili da slava znači i sreća u ljubavi - grešite.

Zanimljiv ljubavni život

59-godišnja pevačica danas izgleda fantastično, i lako bi se pomislilo da je čitavog života bila gajena u "zlatnoj kolevci", iako nije bilo tako. No, upravo to što i dan-danas blista posebnom energijom, da ne govorimo što izgleda kao da gotovo nije ostarila ni dan, mnogi su pripisali i tome što je konačno srećna u ljubavi i to kraj Frederika Tjebudakoji je bio muž njene drugarice. No, to nije bilo najluđe u priči.

Naime, Šanaja je najpre bila u braku sa Robertom Džonom Mutom. Međutim, njihov odnos bio je na klimavim odnosima i usledio je razvod. Malo nakon toga pevačica je saznala da je Mutu sve vreme "grejala krevet" niko drugi do njena najbolja drugarica.

Sve to dovelo je do toga da se upravo muž lažljive drugarice Frederik i Šanaja dodatno zbliže, nakon čega su, otprilike godinu i po dana nakon spoznaje o aferi bivših supružnika odlučili i da se venčaju.

Zajedno su već 12 godina i čine se zaljubljeniji nego ikad, a njena priča je dokaz da život nekada "servira" zaista neverovatne stvari.

instagram/shaniatwain Pogledajte kako danas izgleda Šanaja Tvejn.

Pročitajte još: "ONESVESTILA SAM SE, KRVNIČKI ME JE PRETUKAO NAKON PORAZA" Jelena Dokić otkrila NOVE STRAVIČNE DETALJE zlostavljanja

Bonus video:

Džesika Bil o savršenim roditeljima TikTok/jessbiel

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!