"Život se pretvara u pakao onog momenta kada neko ko vam je podario život nastoji da vas uništi", reči su Jelene Dokić, nekada najslavnije srpske teniserke koja je u novim memoarima "Fearless" ("Neustrašiva") progovorila o stravičnim detaljima iz pređašnjeg života. Slavna sportistkinja koja danas radi kao sportska komentatorka trenutno je na turneji kako bi ispromovisala knjigu, a iako danas ne skida osmeh sa lica, situacija nije uvek bila takva.

Zapravo, dobar deo njene profesionalne karijere i ranog detinjstva obeležile su suze, krv i znoj, kao i zlostavljanje u svim oblicima, kako fizičko tako i psihičko. 

Jelena je u prošlosti u više navrata pričala o svemu što je doživela. Pre tri godine otkrila je i da je umalo načinila samoubistvo. "Znam da ima još mnogo stvari zbog kojih mogu da budem zahvalna, a onda krećem da mrzim sebe jer se osećam tako, pošto se čini kao da nisam zahvalna, mora da nisam jer hoću da okončam sve. Takav zlokoban krug u glavi.Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. aprila 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio rasturen", započela je Jelena.

"Profesionalna pomoć mi je spasila život. Nije lako pisati ovo, ali sam uvek bila otvorena, iskrena i ranjiva pred vama i duboko verujem da deljenje naših priča pomaže da prođemo kroz stvari i pomažemo se međusobno", dodala je.

Jelena Dokić je prošla pakao u životu.
Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nažalost, veliki broj problema koje Jelena ima u životu proistekao je iz toksičnog odnosa sa ocem Damirom koji ju je tukao od njene šeste godine i to gotovo svaki dan.

"Nije to samo fizički nego i mentalni bol, to me je najviše bolelo, kada imate 11 ili 12 godina I čujete tako strašne stvari, mnogo je teško", otkrila je Jelena koju je otac pogrdnim imenima: “dro*o”, “ku*vo”

Kada je počela da igra tenis, batine su služile kao kazna zbog loše odigranog meča. Nakon što je 1999. U polufinalu Vimbldona izgubila od Lindzi Devenport, nije mogao da joj kaže: "Biće bolje drugi put". Morao je da kazni: "Posle meča je moj otac mislio da sam ga osramotila i nije mi dozvolio da se vratim u hotel. Ostala sam u svlačionici tog popodneva, čak i tokom večeri, pokušavajući da zaspim na jednoj klupici... A onda su me čistačice pronašle oko 11 uveče, pozvali su nadležne i morala sam da napustim svlačionicu. Nisam novac, kreditnu karticu, ništa..."

Jelena Dokić sa ocem.
ALEKSIC/CROPIX / Sipa Press / Profimedia 

Pamti "najteže" batine

Jelena pamti i najveće batine koje je dobila davne 2000. nakon poraza na startu turnira u Kanadi: "Onesvestila sam se, krvnički me je pretukao", prisetila se teniserka. Nikome ni danas nije jasno kako je mogla da pobeđuje, kako je mogla uopšte da igra pod takvim okolnostima.

"Igrala sam pod strahom. Pod ogromnim pritiskom, na određeni način zbog toga sam bila bolja, ali sigurna sam da nisam ostvarila pun potencijal", objasnila je Jelena koja je oduvek bila zaljubljena u tenis, zbog nasilja i trauma bila je primorana da prekine profesionalnu karijeru.

Psihički problemi doveli su tada do gojaznosti, Jelena je u jednom momentu imala 120 kilograma, ali je uspela da pobedi višak kilograma koji su se sada vratili, ali sigurni smo da će, ukoliko bude želela da se upusti u borbi sa kilograma, i tu bitku dobiti.

Velika podrška joj je godinama bio partner Tin Bikić, hrvatski tensier, od kog se rastala u januaru prošle godine. Raskid je teško podnela.

Jelena Dokić sa bivšim dečkom.
STANKOVIC/XAOCPHOTO / Sipa Press / Profimedia 

"Lagala bih ako bih rekla da mi ide dobro, ali daću sve od sebe da se izlečim i oporavim i procesuiram ovaj bol i traumu i ako ništa drugo, umreću pokušavajući. Dala sam ovoj vezi sve, svoje srce i dušu i toliko sam se borila do kraja, ali na kraju nije bilo dovoljno ovaj put, ali se nadam da me još uvek čeka sreća i ljubav negde tamo".

Bonus video:

NEZAPAMĆEN SKANDAL! Slavna teniserka POBEGLA sa meča Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!