Jelena Dokić nekada je bila jedna od svetlih nada tenisa. Nažalost, njen život, pa samim tim i karijeru obeležili su mnogi usponi i padovi.

Slavna teniserka pre nekoliko godina se borila sa depresijom, a to su uzrokovali sukobi sa ocem Damirom Dokićem koji su je doveli do psihičkih problema.

Teniserka koju je otac tukao svaki dan danas zrači lepotom
printscreen/youtube Jelena Dokić nekad

Javnost je naročito uznemirila kada je u junu ove godine na svom Instagram nalogu otkrila da je bila na korak od samoubistva ističući i tačan datum 28. april 2022. koji nikada neće zaboraviti.

Nakon još jednog od brojnih mučnih trenutaka u životu, skupila je snage, zatražila profesionalnu pomoć i nastavila dalje, a nova fotografija koju je juče objavila na Instagramu obradovala je njene pratioce.

Jelena Dokić, koja sada radi kao sportski komentator, bila je na događaju na kojem je predstavljen Australijan open 2023. Osvrnula se na sjajan turnir ove godine i najavila da će naredni biti neverovatan.

Nasmejana u prelepoj odevnoj kombinaciji Jelena je dobila veliku podršku javnosti na ovoj društvenoj mreži.

Na korak od samoubistva

Pre šest meseci hrabra teniserka podelila je sa svetom tešku ispovest. Ona je na svoj profil okačila fotografiju na kojoj je uplakana, a potom napisala detalje borbe.

- Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. aprila 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio rasturen-započela je Jelena svoju ispovest.

- Krivim sebe, ne mislim da sam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram da budem zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam kao da nisam dovoljno zahvalna za sve i samo želim sve da okončam.

- Takav začarani krug je u mojoj glavi. Rezultat toga je: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu i to se desilo28. aprila. Nikada neću zaboraviti taj dan, samo sam želela da bol i patnja prestanu-napisala je ona na Instagramu.

Teniserka koju je otac tukao svaki dan danas zrači lepotom
Instagram 

Kako dalje piše, došla je do ivice balkona i ni sama ne zna kako je uspela da se spasi u poslednjem trenutku.

- Dobila sam stručnu pomoć koja mi je spasila život. Nije lako ovo pisati, ali sam uvek bila otvorena, iskrena i ranjiva i duboko verujem u moć deljenja priča sa drugima. One mogu da nam pomognu da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima, Pišem ovo jer znam da nisam jedina koja se bori. Samo znaj da nisi sam. Neću da kažem da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak napred pa nazad, ali borim se i verujem da mogu proći kroz ovo -napisala je ona.

Otac ju je tukao gotovo svaki dan

Mnogo životnih bitki dobila je slavna Jelena Dokić koju je otac Damir Dokić tukao od njene šeste godine – gotovo svaki dan.

- Nije to samo fizički nego i mentalni bol, to me je najviše bolelo, kada imate 11 ili 12 godina I čujete tako strašne stvari, mnogo je teško- otkrila je Jelena koju je otac pogrdnim imenima: “dro*o”, “ku*vo”…

Kada je počela da igra tenis, batine su služile kao kazna zbog loše odigranog meča. Nakon što je 1999. U polufinalu Vimbldona izgubila od Lindzi Devenport, nije mogao da joj kaže: „Biće bolje drugi put“. Morao je da kazni.

Teniserka koju je otac tukao svaki dan danas zrači lepotom
printscreen/youtube Jelena Dokić nekad

- Posle meča je moj otac mislio da sam ga osramotila i nije mi dozvolio da se vratim u hotel. Ostala sam u svlačionici tog popodneva, čak i tokom večeri, pokušavajući da zaspim na jednoj klupici... A onda su me čistačice pronašle oko 11 uveče, pozvali su nadležne i morala sam da napustim svlačionicu. Nisam imala novac, kreditnu karticu, ništa...

Onesvestila se od batina

Jelena pamti “najteže” batine. Bilo je to 2000. nakon poraza na startu turnira u Kanadi.

- Onesvestila sam se, krvnički me je pretukao- prisetila se teniserka, pa nastavila.

- Igrala sam pod strahom. Pod ogromnim pritiskom, na određeni način zbog toga sam bila bolja, ali sigurna sam da nisam ostvarila pun potencijal-objasnila je Jelena koja je oduvek bila zaljubljena u tenis, zbog nasilja i trauma bila je primorana da prekine profesionalnu karijeru.

Problemi su je doveli i do gojaznosti, anksioznosti i depresije

Psihički problemi doveli su i do gojaznosti, Jelena je u jednom momentu imala 120 kilograma, ali je uspela da se izbori za svoje zdravlje i da svojim iskustvom motiviše mnoge koji se bore sa sličnim problemima.

Kako kaže danas smatra da je u redu da oseća ono što oseća, da je u redu da bude tužna i da jedino bitno da nastavi da se bori.

- Nemojte da se stidite onoga što osećate. U redu je da se tako osećate i da znate da iz tog osećanja možete da se vratite. Moguće je, samo nastavite da verujete. Ja ću se vratiti jača nego ikada-zaključila je ona.

Kako bivša teniserka danas izgleda pogledajte u nastavku:

Instagram Kako Jelena Dokić izgleda danas.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!