Jelena Dokić nekada je bila jedna od najvećih teniserskih nada Srbije, za koju smo svi ponosno navijali još dok je igrala pod zastavom Srbije i Crne Gore. Međutim, život je za nju očigledno imao drugačije planove, te je nakon mučnih trenutaka odlučila da se povuče iz sveta tenisa.

Tokom svih ovih godina javno je govorila o svom mentalnom zdravlju zbog kog se u više navrata ugojila više od 50 kilograma. Kako je isticala, za sve to vreme imala je podršku prijatelja i dečka, a najveći problem bio je upravo odnos sa njenim ocem, Damirom Dokićem.

Jelena Dokić opisala je detalje svoje borbe sa mentalnim zdravljem.
printscreeen/instagram Jelena Dokić nakon gubitka kilograma 2018. godine

U jednom intervjuu otkrila je da se i umalo ubila zbog svega. Međutim, iako se činilo neko vreme da su loša vremena konačno iza nje, u januaru ove godine usledio je raskid sa hrvatskim teniserom Tinom Bikićem nakon 19 godina veze.

Jelena je raskid veoma teško podnela, i tada je napisala na Instagramu: "Lagala bih ako bih rekla da mi ide dobro, ali daću sve od sebe da se izlečim i oporavim i procesuiram ovaj bol i traumu i ako ništa drugo, umreću pokušavajući. Dala sam ovoj vezi sve, svoje srce i dušu i toliko sam se borila do kraja, ali na kraju nije bilo dovoljno ovaj put, ali se nadam da me još uvek čeka sreća i ljubav negde tamo".

Jelena Dokić raskinula je sa dečkom nakon 19 godina veze.
STANKOVIC/XAOCPHOTO / Sipa Press / Profimedia 

Nažalost, sada su od strane nekadašnje teniserke nade stigle poražavajuće vesti da je pre samo 2 meseca ponovo pokušala sebi da oduzme život.

Ona je na svoj profil okačila fotografiju na kojoj je uplakana, a potom napisala detalje borbe.

- Htela sam da skočim sa 26. sprata i sebi oduzmem život. Nikada neću zaboraviti taj dan. Sve je mutno. Sve je mračno. Bez tona, bez slike, ništa mi nema smisla.... samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci je bilo teško. Stalno sam plakala, svuda i uvek. Na poslu sam se skrivala u kupatilo da obrišem suze kako me niko ne bi video, do neprestanog plakanja kući u moja četiri zida. Bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio razlomljen - započela je Jelena svoju ispovest.

- Krivim sebe, ne mislim da sam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram da budem zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam kao da nisam dovoljno zahvalna za sve i samo želim sve da okončam.

- Takav začarani krug je u mojoj glavi. Rezultat toga je: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu i to se desilo28. aprila. Nikada neću zaboraviti taj dan, samo sam želela da bol i patnja prestanu- napisala je ona na Instagramu.

Kako dalje piše, došla je do ivice balkona i ni sama ne zna kako je uspela da se spasi u poslednjem trenutku.

- Dobila sam stručnu pomoć koja mi je spasila život. Ovo nije lako da se napiše, ali sam uvek bila otvorena, iskrena i ranjiva i duboko verujem u moć deljenja priča sa drugima. One mogu da nam pomognu da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima, Pišem ovo jer znam da nisam jedina koja se bori. Samo znaj da nisi sam. Neću da kažem da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak napred pa nazad, ali borim se i verujem da mogu proći kroz ovo - napisala je ona.

Jelena Dokić priznala je da je potražila stručnu pomoć.
Instagram 

Kako kaže danas smatra da je u redu da oseća ono što oseća, da je u redu da bude tužna i da jedino bitno da nastavi da se bori.

- Nemojte da se stidite onoga što osećate. U redu je da se tako osećate i da znate da iz tog osećanja možete da se vratite. Moguće je, samo nastavite da verujete. Ja ću se vratiti jača nego ikada- zaključila je ona.

Podsetimo, ukoliko pomišljate na samoubistvo ili imate takve misli, broj SOS linije klinike "Laza Lazarević" je 011/7777-000. Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

printscreen/instagram Jelena Dokić nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!