Jelena Dokić nekada je bila jedna od najvećih teniserskih nada Srbije, za koju smo svi ponosno navijali još dok je igrala pod zastavom Srbije i Crne Gore. Međutim, nakon brojnih mučnih trenutaka u životu povukla se iz sveta tenisa.

Jelena Dokić pre nekoliko godina se borila sa depresijom i umalo nije izvršila samoubistvo, a to su uzrokovali sukobi sa ocem Damirom Dokićem koji su je doveli do psihičkih problema.

Danas se oseća dobro i konačno je srećna, a sa fanovima redovno deli fotografije na društvenim mrežama. Trenutno boravi u Hrvatskoj na moru, a objava i poruka koju je uputila, će vam naterati suze na oči.

– Bez šminke, samo krema za sunčanje, so u kosi i šešir na glavi pored mora. Kako male stvari u životu i one koje ponekad uzimamo zdravo za gotovo, ustvari mogu da nam donesu veliki užitak. Neka vam život bude posvećen sreći. Užvajte u jutarnjoj kafi, gledajte izlazak i zalazak sunca. Provodite vreme u prirodi. Budite ljubazni, javljajte se ljudima sa osmehom. Nađite razlog za osmeh svaki dan, to može biti i običan sunčan dan, pet minuta za sebe, kafa sa prijateljem, šetnja plažom ili u parku – započela je Jelena i uputila podršku fanovima, koji su njoj slali poruke tokom teškog perioda.

Uživajte u tim malim stvarima, ukusnim obrocima, šolji čaja na terasi, čitanju knjige, gledanju omiljene serije, u šetnji psa, plivanju u moru ili bazenu. Slavite i male i velike pobede i uspehe. Učite i rastite svakim danom. Cenite ljubaznost drugih ljudi. Inspirišite i budite inspirisani – dodala je Jelena i zaključila:

– Život je suviše kratak da ga provedete tako da ne uživate i u sitnicama.Pokušajte i živite sa zahvalnošću. Šaljem vam mnogo ljubavi i zagrljaja i nadam se da ćete danas naći razlog za osmeh.

Podsetimo, iako se činilo neko vreme da su loša vremena konačno iza nje, u januaru ove godine usledio je raskid sa hrvatskim teniserom Tinom Bikićem nakon 19 godina veze.

Jelena Dokić je nakon raskida od dečka pokušala da se ubije.
STANKOVIC/XAOCPHOTO / Sipa Press / Profimedia 

Jelena je raskid veoma teško podnela, i tada je napisala na Instagramu.

Lagala bih ako bih rekla da mi ide dobro, ali daću sve od sebe da se izlečim i oporavim i procesuiram ovaj bol i traumu i ako ništa drugo, umreću pokušavajući. Dala sam ovoj vezi sve, svoje srce i dušu i toliko sam se borila do kraja, ali na kraju nije bilo dovoljno ovaj put, ali se nadam da me još uvek čeka sreća i ljubav negde tamo.

Nažalost, tada su od strane nekadašnje teniserke nade stigle poražavajuće vesti da je u aprilu ove godine ponovo pokušala sebi da oduzme život.

- Nemojte da se stidite onoga što osećate. U redu je da se tako osećate i da znate da iz tog osećanja možete da se vratite. Moguće je, samo nastavite da verujete. Ja ću se vratiti jača nego ikada- zaključila je ona.

printscreen/youtube jelena dokić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!