Starenje možda jeste najprirodnija stvar na svetu (i neizbežna), ali kada je o reč o Holivudu i njegovim standardima, istina je da bore i godine slabo praštaju, pogotovo kada je reč o ženama.

Nažalost, baš iz ovog razloga, svedoci smo brojnih primera u kojima su nekad vrsne lepotice otišle u potpune ekstreme, a sve kako bi sačuvale mladost i "zamrzle se" u vremenu.

Kristin Dejvis zvali su nakazom zbog botoksiranog lica.
Youtube 

I dok su pojedine na ovako nešto, uslovno rečeno, bile primorane zbog karijere, uloga... druge su se jednostavno teško mirile sa činjenicom da njihovo vreme prolazi, te da dolaze neke nove, mlađe zvezde koje postaju novi sek*s simboli.

Donetela Versaće izmenila je lik filerima i botoksom.
Shutterstock 

Nažalost, problem ekstrema često je daleko veći od toga što samo žele da i dalje budu lepe. Kada pogledate šoubiz vesti, neretko se da pročitati ono - ostavio ženu zbog 10, 20, 30 godina mlađe....

Meg Rajan deformisala se botoksom.
Dave Allocca / INSTAR Images / Profimedia 

Brojne slavne dame su u želji da se izbore sa klimavim brakovima, razvodom pribegavale raznoraznim filerima kojima su deformisale lik, a sve ne bi li zadržale tog nekog. Uzmimo primera radi Demi Mur, koja je zbog Eštona Kučera u jednom trenutku potpuno izmenila lice, ili pak Kristin Dejvis koju zovu "nakazom" nakon što je lice iskrivila filerima.

U moru botched primera imamo i one koje su transformisale svoje telo, i potom želele da "osveže" lice, pa otišle u drugu krajnost, kako je to uradila Rene Zelveger.

Rene Zelveger promenila je lik botoksom.
Rob Latour/for BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Sa druge strane, postoje i prirodne lepotice čijem se izgledu i dalje dive milioni, ali iskrivljena slika u ogledalu im i dalje govori da nisu dovoljno atraktivne, čak i ako šetaju mlađeg momka koji ih obožava, kao što je slučaj sa Megan Foks koju danas na mrežama često zovu "voštanom figurom".

Megan Foks danas zovu voštanom figurom zbog količine botoksa koji koristi.
Profimedia 

Nažalost, ne smemo zaboraviti ni one koje su razvile ozbiljnu zavisnost prema intervencijama, a bez inekcija botoksa ne započinju nedelju. Na toj listi komotno mogu da se nađu Kejti Prajs, Madona, Donatela Versaće, Karla Bruni...

Neke su "naučile lekciju", poput Nikol Kidman koja je shvatila da botoks jednostavno nije njen "cup of tea", te sada konačno možemo da vidimo da glumica zapravo pravi grimase, što je bilo nemoguće neko duže vreme.

Nikol Kidman ranije je preterivala sa botoksom.
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Na listi se nalaze i neke glumice starije generacije koje je zavisnost od botoksa odvela do toga da više ne mogu ni da trepću, kao što je slučaj kod legendarne Izabel Ađani.

Takođe, zavisnost od botoksa nije zaobišla ni slavne dame mlađe generacije kojima, rekao bi neko, ovako nešto apsolutno nije potrebno. Bilo kako bilo, na kraju dana, svako ima pravo da radi sa svojim licem šta želi, no, kao i uvek umerenost je ključ svega, a u galeriji ispod pogledajte koje su to sve zvezde preterale sa filerima i botoksom, te kako su izgledale nekad, a kako danas.

rom-images / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Youtube Pogledajte u galeriji kako su pojedine dame izgledale nekad, a kako danas kada su se uništile botoksom i filerima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!