Iza Aleka Boldvina su meseci i meseci turbulentnog života. Nakon što je slučajno na snimanju filma ranio producenta i ubio snimateljku Halinu Hačins, glumac je prošao kroz pravi pakao u javnosti.

Ipak, stigla je konačna presuda suda koja ga lišava odgovornosti. 

Alek Boldvin ranio je producenta i ubio snimateljku Halinu Hačins.
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Nakon što je producentska kuća zadužena za film "Rđa" kažnjena sa 136.793 dolara za ubistvo snimateljke Haline Hačins na setu, na društvenim mrežama se oglasio advokatski tim Aleka Boldvina.

U objavi koju su podelili na njegovom zvaničnom nalogu na Instagramu, tvrde da je Boldvin oslobođen krivice. Iako je Boldvin bio producent, u objavi je istaknut i odlomak iz službenih dokumenata istrage, u kojem piše da je glumac bio uključen u scenario i kasting, ali ne i sigurnosne procedure.

- Zahvalni smo Birou za bezbednost na radu Novog Meksika što je istražio sve. Cenimo što taj izveštaj oslobađa gospodina Boldvina, jasno dajući do znanja da je pištolj sadržao samo lažne metke- pišu oni, pa nastavljaju:

- Osim toga, izveštaj otkriva da je ovlašćenje gospodina Boldvina u produkciji filma bilo ograničeno samo na odobravanje promena u scenariju i kreativni kasting.

Oni dalje navode da Boldvin nije imao ovlašćenja nad pitanjima koja su bila predmet istrage, te da su uvereni da će osobe koje su identifikovane u službenom izveštaju odgovarati za tragediju.

Boldvin je oslobođen krivice za ubistvo snimateljke.
pritnscreen/twitter 

Podsetimo se, Aleka Boldvina su kasniji postupci prema ovog slučaju najviše koštali, a tome u prilog najbolje govori to što ga je porodica ubijene Haline tužila, iako se isprva činilo da su imali dobar odnos.

U brojnim intervjuima radio je sve da "opere" sebe bilo kakve odgovornosti, a vrhunac je bio kada je izjavio da on čak nije ni pucao, nakon čega su se zaređali pogrdni komentari na mrežama.

Ipak, čini se da je pravda pobedila i sada nam ostaje da vidimo kako će porodica žrtava reagovati na ovu presudu.

Snimateljka koju je usmrtio Alek Boldvin na snimanju filma.
Instagram 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!