Alek Boldvin našao se na sudu nakon što je u oktobru prošle godine ubio snimateljku Halinu Hačins na snimanju filma "Rust".

Do nesreće je došlo kada su se, pod neutvrđenim okolnostima, u pištolju iz kog je glumac pucao našli pravi meci, a iako se nakon tragedije činilo da porodica ubijene ne zamera ništa Boldvinu, tokom samo nekoliko meseci, situacija se drastično promenila.

Nažalost, za to je bio kriv sam glumac jer je u brojnim intervjuima radio sve da "opere" sebe bilo kakve odgovornosti, što mu je porodica ubijene Haline žestoko zamerila. Vrhunac je bio kada je izjavio da on čak nije ni pucao, nakon čega su se zaređali pogrdni komentari na mrežama.

Aleka Boldvina tužila je porodica ubijene Haline.
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Iako je porodica isprva želela da izuzme Aleka iz svega, a glumac je čak i na sahrani i pomenu snimateljke i bio veoma blizak sa njenim suprugom, a kasnije za medije rekao da se redovno čuju, okidač da se promeni odluka pravo je bio taj ozloglašeni intervju, odnosno rečenica da "on nije ubio Halinu".

"Nisam povukao okidač. Nikad u životu ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao oroz", tvrdio je on.

Međutim, kolikogod ova izjava bila bizarna, ono što je glumac izjavio na sudu, definitivno je nadmašilo sve do sada i izazvalo bes mnogih.

Njego advokat podneo je sudu papire u kojima Boldvin negira bilo kakvu krivicu - i odgovornost za smrt snimateljke svaljuje na nju lično! Dokumentacija otkriva i da je Boldvin "intenzivno pokušavao" da filmsku ekipu okupi kako bi nastavili snimanje nakon jezivog incidenta.

Halina Hačins ubijena je nakon što su ćorci u pištolju zamenjeni pravim mecima.
Instagram 

"Ovo je retki primer kada se sistem sruši, i neko bi trebalo da odgovara pred zakonom za tragične posledice tog rušenja. Ali to nije Alek Boldvin. On je samo glumac", saopštio je njegov advokat Luk Nikas.

Boldvin takođe podvlači da je ugovor koji je potpisao za snimanje ne dozvoljava da na bilo koji način finansijski snosi posledice za dešavanja na setu.

Alek Boldvin negira krivicu u slučaju Haline Hačins.
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

"Kao i uvek u dugoj karijeri, Alek je verovao drugim profesionalcima da će dobro obaviti svoj posao. Hačinsova mu je kobnog dana davala instrukcije vezane za ugao kamere i pokrete koje bi trebalo da izvodi. Njen cilj bio je da uhvati pištolj kamerom, i opisivala je Boldvinu kako da drži oružje sve dok nije bilo upereno pravo u nju. Oboje su verovali da je pištolj napunjen ćorcima. Ali unutra je bio pravi metak. Pištolj je opalio i metak je prošao prvo kroz Hačinsovu, da bi pogodio režisera Džoela Suzu u rame. Oboje su pali na pod, i usledili su panika i konfuzija", navodi njegov advokat.

Boldvin sve do saslušanja u kancelariji šerifa u Santa Feu nije ni znao da je Halina pogođena pravim metkom.

Alek Boldvin izjavio je da je Halina sama kriva što je upucana.
Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Bio je u šoku jer je tek tada shvatio šta se dogodilo", zaključuje advokat.

"Nije posao glumca da proverava da li je pištolj bezbedan, već drugih ljudi na setu", dodaje on.

Napore da se snimanje nastavi advokat naziva Boldvinovom željom da "ispoštuje zaostavštinu Hačinsove i završi njen poslednji film".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!