Nakon ovogodišnje dodele Bafta nagrada, jedna rečenica se često mogla čuti: Svaka čast Rebel jer si smršala toliko, ali program je  očajno vodila!

Naime, čast da vodi ovogodišnju ceremoniju britanske Akademije za filmsku i televizijsku umetnost pripala je komičarki Rebel Vilson, međutim, ona se nije naročito proslavila u toj ulozi.

Zapravo, većina ljudi njene pokušaje da bude komična ocenili su veoma negativno, a poslednja u nizu optužbi tiče se "toxic masculinity-ja", odnosno "toksične muškosti".

"Toxic masculinity" se odnosi na to da muškarac mora da se ponaša po određenim normama - da ne sme da bude slab, pokazuje emocije... da mora da voli sve ono što "prave muškarčine vole".

Rebel Vilson okarakterisana je kao najgori voditelj BAFTA nagrada ikada.
Guy Levy for BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Rebel je pored šale na račun Vila Smita "da je njegova najbolja uloga to što mu nisu smetali svi momci njegove žene", zbog čega su je žestoko osudili, dala sebi za pravo i da muškarce tretira kao objekte.

Rebel Vilson kritikuju zbog neslanih šala na BAFTA dodeli nagrada.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Naime, ona je prvo pokušala da sedne u krilo Danijelu Krejgu, i bila je veoma gruba i nametljiva, međutim, s obzirom da se to glumcu nije svidelo, cela scena isečena je kasnije u klipovima. Potom je ponizila i kolegu Toma Hidlesona za kog je rekla da je "tu, iako nije nominovan", aludirajući na to da nijedan film u kom je nije ostvario očekivan uspeh. A "šale" su se nastavile cele večeri.

Mnogi su komentarisali ovo kao duple standardne modernog nazovi feminizma u kom je okej vređati muškarce, i imati predrasude o tome šta ko i kako radi.

Vil Smit se nakon svega jedini oglasio s rečima da "u njegovom odnosu nikad nije bilo prevare", već da je sve dogovoreno između njega i supruge Džejde jer imaju otvoren brak.

Vil Smit oglasio se nakon što je Rebel Vilson udarila na njegov brak sa Džejdom.
Shutterstock 

Rebel je u međuvremenu proglašena "najgorim voditeljem Bafte ikada", a tviteraši su i te kako imali šta da kažu.

"Umislila da je neka riba jer je smršala pa sad može da proziva muškarce", "Rebel je najgori voditelj ikada", "Sramota me je šta ova žena radi od sebe", "Bravo Rebel, ono što su radili tebi, ti sad radiš drugima. Nije smešno i nije okej", "Koliko si jadna", "Šakle sa Tomom i Krejgom su tako jadne, predatorske... Samo zato što su muškarci, ne znači da je okej"...

Mnogi i navijaju da Rebel bude kažnjena zbog određenih "šala", ali ako je suditi po fotografijama, čini se je negativni komenatari uopšte ne dotiču, već joj je i dalje najbitnije da liniju dovede u red, a koliko se promenila za sve ovo vreme pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia, Instagram, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Slavna glumica smršala 40 kilograma

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!