1993. četiri godine pre svoje tragične smrti, princeza Dajana je napisala svoju poslednju poruku. Razumljivo, najveći deo svog nasledstva ostavila je svojim sinovima, ali njenu kuću nasledio je princezin baratanc.

Tragično stradala princeza Dajana rođena je u Sandringemu 1. jula 1961. godine, kao četvrto od petoro dece Džona Spensera, vikonta od Altorpa.

Porodica princeze Dajane kroz generacije bila usko povezana s britanskom kraljevskom porodicom, a Dajanine bake Sintija i Rut bile su dvorske dame majci kraljice Elizabete II, piše examinerlive.co.uk.

Dajana je imala 7 godina kada su se njeni roditelji razveli, a pre svega živela je sa svojom majkom Franses u Londonu, nakon čega je starateljstvo nad decom dobio vikont Spenser.

Posle toga princeza Dajana se preselila u Altorp, na imanje Spenserovih u Nortemptonširu, gde je živela i nova supruga njenog oca Rejn, grofica od Darmuta. Dajana je s njom imala loš odnos i navodno ju je jednom gurnula niz stepenice, a svoje detinjstvo u Altorpu opisivala je kao nesrećno i nestabilno. Ipak, Dajana se vratila na ovo mesto, jer njeni ostaci danas počivaju u Altorp parku.

Luksuzno zdanje ima čak 90 soba i galeriju portreta, a pored ove velelepne kuće, tu je i nepregledno prostranstvo travnjaka. Britanski mediji pisali su da ovo imanje ipak neće naslediti Dajanina deca, već Luj Spenser, princezin bratanac.

Dajanin brat Čarls, deveti erl Spenser, ima sedmoro dece: Kiti, Luj, Šarlot, Ameliju, Elajzu, Edmunda i Laru. Luj, najstariji Čarlslov sin bio je mali kada je njegovatetka umrla, a upravo on će biti vlasnik Altorp parka.

Pisalo se da je Lui u lišim odnosima sa sestrama zbog imanja koje će naslediti
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Luj Spenser odrastao je u Kejptaunu, a u Veliku Britaniju se vratio kako bi studirao na prestižnom Univerzitetu u Edinburgu. Inače, posebno je zanimljivo što se Luj bavi glumom.

"Dopašće vam se. On je vrlo skroman, iskren, pristojan i visok", rekao je za "The Telegraph" izvor blizak porodici.

Džonatan Šalit, iz agencije InterTalent, koji brine o karijeri ovog mladog glumca, on očekuje da Luj doživi veliki uspeh u Americi i da će dobiti odlične uloge zahvaljujući svom poreklu i prezimenu.

"A uz to i izgleda dobro", dodaje Šalit. Luj trenutno živi u Londonu i pokušava da se ostvari kao glumac. Spekulisalo da je najstariji Spenser u lošim odnosima sa sestrama jer će njemu pripasti čuveno imanje, ali su izvori bliski porodici to negirali.

Luj se ne pojavljue u mediji, ali poznato je da voli provod i da je okružen slavnima, a veliku pažnju je privukao kada se pojavio na venčanju Megan Markl i princa Harija. Britanski tabloidi jednom prilikom su ga nazvali "Hari lajt", jer kao i njegov brat od tetke u mladosti, obožava žurke i lepe devojke, ali je nešto umereniji nego što je bio princ Hari.


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!



izvor: glossy