Sintija Nikson (55), poznatija kao Miranda Hobs iz serije "Seks i grad", nedavno je za Vanity Fair progovorila o svojoj ulozi u dugoočekivanom nastavku pod nazivom "And just like that".

Glumica i aktivistkinja na prvu nije htela da prihvati ulogu, ali na nagovor kolega ipak se predomislila.

"Odluka je bila jako teška. Nisam mislila da ću prihvatiti ulogu, bila sam vrlo neodlučna", izjavila je Sintija.

"Što sam više razgovarala s koleginicama Sarom Džesikom Parker i Kristin Dejvis, kao i režiserom Majklom Patrikom Kingom o stvarima bez kojih ne mogu, pravoj promeni i većoj rasnoj raznolikosti i uključivosti za razliku od nekadašnjeg "Seksa i grada", bili su za" pojasnila je glumica.

Sintija Nikson najpoznatija je po ulozi Mirande Hobs.
Jason Howard/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Inače, Sintija Nikson poznata je aktivistkinja i borac za rasne raznolikosti. Pre tri godine uključila se u politiku te se na izborima 2018. godine kandididovala za guvernerku države Njujork. Iako je izgubila izbore, njena karijera u politici nije prestala.

"Bila sam prijatno iznenađena koliko su intenzivno svi slušali i koliko smo zajedno svi radili ne samo da preuredimo kuću, već da izgradimo potpuno novu u kojoj smo bili svi mi, ali s novim karakterima", rekla je dobitnica Emmy nagrada.

"Došlo je vreme kad su žene provele decenije brinući o drugim ljudima i ponovno mogu da se fokusiram na sebe. Ko sam ja? Ko želim da budem" zapitala se Nikson.

Sintija Nikson je aktivistkinja i borac za rasnu raznolikost.
Marion Curtis/StarPix for HBOmax / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Aktivistkinja i glumica dodala je kako je duboko zahvalna na ulozi u "Seks i gradu", ali napomenula je kako joj uloga Mirande u starim epizodama ponekad i nije bila na nivou.

"Jako sam ponosna na seriju, iako je ponekad bila nepromišljena i neuključiva što se tiče rase i polova, ali Miranda mi je donela puno novih uloga tokom godina", izjavila je Nikson.

Sintija je oblikovala lik Mirande prema sebi.
LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

"Što sam se više odmicala od uloge Mirande, uloge su bile sve bolje zato što su ljudi prestali da me doživljavaju samo kroz tu ulogu. Ali jedno moram da priznam, "Seks i grad" dao mi je odraslu karijeru. I za to ću zauvek biti zahvalna', pojasnila je glumica.

Podsetimo, Sintija nikson se nakon 15 godina braka s Denijem Mozesom razvela 2003. godine. Deset godina nakon razvoda, otkrila je svoju seksualnu orijentaciju te se ponovo udala za Kristin Marinomi. Priča se da su vezu počele nedugo nakon rastave s bivšim mužem.

Sintija Nikson godinama je u braku s Kristin Martin.
A. Ariani / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Sintija je svoju seksualnost identifikovala kao queer, a njena nova uloga Mirande u nastavku "And just like that" neodoljivo poseća na njen život.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!