Američka glumica Sintija Nikson je mnogima postala omiljena kroz lik Mirande koju tumači u kultnoj seriji "Seks i grad".

Iako je nastavak serije sa sobom doneo mnoštvo kritika najvernijih njenih obožavatelja, njena koleginica Kristin Dejvis je jednom prilikom otkrila da Sintija lakše podnosi osude od Sare Džesike Parker i nje.

Ovoga puta, Sintija je u intervjuu za časopis Gloria govorila o novim epizodama serije, glumi, političkom aktivizmu, ali i istopolnim ljubavima.

Sintija Nikson ističe da može da se zaljubi i u muškarca i u ženu.
Printscreen/Youtube/ SEX AND THE CITY CLIPS 

Glumica je opširno opisala što se sve događalo od završetka "Seksa i grada" pre 17 godina pa sve do premijere nastavka pod nazivom "I tek tako...", za koji mnogi imaju negativne kritike.

U novim epizodama serije, Miranda, lik s kojim se Sintija Nikson proslavila, proživljava verovatno najveće promene. Naime, napušta korporativni posao, te se vraća na fakultet kako bi stekla znanje koje će joj pomoći u želji za društvenim promenama.

Sintija Nikson ističe da je prezadovoljna nastavkom serije "Seks i grad".
Janet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia 

Uz taj karijerni zaokret, Mirandi se događaju i promene na emotivnom planu. Postaje sve nezadovoljnija svojim pasivnim suprugom pa počinje da primećuje druge ljude.

- Ne mogu da prestanem da se štipam kako bih se uverila da ovo nije san. Naravno da je i nama sve to jako emotivno. Kad smo počele da snimamo "Seks i grad", ni Sara ni Kristin nisu imale decu.

Danas su njihova deca, kao i moje dete, u srednjoj školi i na fakultetu, pa često razmišljam o svemu kroz što smo sve zajedno prošle. Ujedno verujem i da je pred nama još puno zajedničkih avantura - rekla je Nikson za Gloriju, a potom je otkrila kako se oseća sada kada su nove epizode predstavljene gledaocima.

Sintija Nikson je 2003. godine javno priznala svoju seksualnu orijentaciju.
Youtube 

- Bilo bi suludo da smo samo pokušali da nastavimo tamo gde smo stali. Naši likovi su danas drugačiji, baš kao što smo i mi i naša publika drugačiji. Vreme neminovno donosi promenu.

Zato sam i ponosna što imamo seriju koja pokazuje život pedesetogodišnjakinja, njihovo prijateljstvo, ljubavi i strahove. Nema puno takvih serija danas - rekla je glumica.

Upitana da pojasni svoju raniju izjavu kako ne mora biti lezbijka da bi volela drugu ženu, Nikson je objasnila da je njena izjava, zapravo, bila malo drugačija.

Sintija Nikson ističe da može da se zaljubi i u muškarca i u ženu.
Marion Curtis/StarPix for HBOmax / Shutterstock Editorial / Profimedia 

- No, nije to ni bitno. Znam da sam uzrujala puno ljudi i žao mi je zbog toga. Jedino sam rekla da mogu da volim i muškarca i ženu. Razumem da mnogima to nije izbor. Nikada ne bih rekla da i oni mogu birati.

Govorila sam samo u svoje ime. Ako se tako osećam, znači li da moja prava nisu bitna? Mislim da su bitna - rekla je glumica.

Podsetimo, glumica je pre samo tri godine priznala da se njeno najstarije dete, danas odrasli sin Semjuel (25), zapravo rodio kao ćerka, koja je dobila ime Samanta, kao i da se od detinjstva nije osećao kao devojčica.

Sintija je i sama svoju seksualnu orijentaciju javno priznala 2003. godine, a pre toga je 15 godina živela sa nastavnikom engleskog jezika Denijem Mozesom, sa kojim je dobila ćerku Samantu i sina Čarlsa. Ipak, stvari se nisu odvijale kako je zamišljala.

U to vreme Sintija nije razumela da je majka transrodne osobe. Takođe je otkrila i da odluka o promeni pola nije jednostavna kako za roditelje, tako ni za decu. Sigurna je da je u tom periodu deci potrebna maksimalna podrška, a ne osuda.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!