Većina fanova duboko je razočarana nastavkom kultne serije "Seks i grad".

"And just like that" ne samo što je bez čuvene Samante, što mnogi ne mogu da oproste, već su i u prvoj epizodi "ubili" Zverku, što je možda na kraju ispalo kao dobra stvar ako se uzmu u obzir optužbe za zlostavljanje koje ovih dana pune novinske stupce.

Međutim, jedna od zvezda serije, "opasna" advokatica Miranda Hobs, odnosno Sintija Nikson, sada je progovorila o seriji i otkrila da se umalo nije pojavila u nastavku jer joj je veoma smetala jedna stvar.

Naime, ona kaže da se dugo premišljala, te da je bila skeptična u vezi sa nastavkom.

Sintija Nikson tvrdi da je razmišljala da li da se pojavi u nastavku.
Shutterstock 

Razlog za to bile su lične brige u vezi sa originalnom serijom koja je bila previše "bela" – odosno, nije zastupala i reprezentovala druge manjinske grupe na pravi način.

"Bila je to vrlo teška odluka. Mislila sam da na kraju neću pristati na ulogu", rekla je glumica.

Glavna zamerka Sintije Nikson bila je to što je serija previše "bela".
pritnscreen/youtube 

Ona je izrazila zabrinutost nakon što su neki dugogodišnji gledaoci i kritičari serije "Seks i grad" sastavili neke od stavova iz ranih 2000. godina, navodeći da je serija namenjena "samo belcima". Od lika Sare Džesike Parker - Keri Bredšo, koja uzvikuje da biseksualnost ne postoji, pa sve do lika Kim Ketrol - Samante Džons, koja daje rasističke izjave.

Sintija Nikson kaže da je mnogo razgovarala sa Sarom Džesikom Parker kako bi se lik Mirande bolje predstavio.
Janet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia 

Niksonova je izjavila da je razgovor sa kreatorima bio presudan, te da su zajednički pokušali da predstave Mirandu na bolji način.

"Više sam razgovarala sa Sarom Džesikom Parker, koja je pisac i kreator nove sezone, Majklom Patrikom Kingom i Kristin Dejvis, o stvarima bez kojih ne bih mogla da se vratim. Imali su razumevanja da bi novi serijal trebalo da bude više politički korektan i reprezantivniji za veće grupe ljudi", rekla je glumica.

Sintija Nikson smatra da lik Mirande Hobs bude više politički korektan.
printscreen/instagram 

Čini se da se lik Mirande ne razlikuje od Sintije po nekim aspektima, ali fanovima je svakako drago što je ipak deo serije, jer bez nje "Seks i grad" zaista ne bi imao smisla. Uostalom, nisu ni svi fanovi Keri Bredšo, a ovo kultno ostvarenje upravo je zaslužilo takav status zahvaljujući spoju karaktera u kom se mogla pronaći gotovo svaka žena.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!