Forbs je u utorak objavio svoju godišnju listu najuticajnijih ljudi u ovoj godini, a na tom spisku našlo se i 15 žena iz oblasti medija, glume i muzike.

Prema pisanju magazina "Forbs", Mekenzi Skot, bivša supruga drugog najbogatijeg čoveka Džefa Bezosa, bila je treća najbogatija žena na svetu, sa bogatstvom od 59.4 milijarde dolara.

Makenzi Skot proglašena je najmoćnijom životom na svetu
Profimedia 

U tekstu o najmoćnijoj ženi sveta, piše da je Skot nakon razvoda od Bezosa dobila ogromna finansijska sredstva, ali i da je nakon odluke da ih donira, dobila titulu najmoćnije žene 2021. godine.

- Pre tri godine Mekenzi Skot bila je autorka, supruga i majka četvoro dece koja je pokrenula grupu za borbu protiv zlostavljanja, a 90-ih je pomogla svom suprugu da pokrene Amazon.

Ostala je u senci, ali onda se razvela od Džefa Bezosa, dobila četvrtinu njegovog vlasništva u Amazonu i gotovo odmah počela sa planovima da će sve dati. "Imam veliku količinu novca za podeliti", napisala je u maju 2019. kada je potpisala obećanje darivanja uz reč da će polovinu svog bogatstva dati u dobrotvorne svrhe - piše McGrath.

- Skot ne samo da je počela da ispunjava svoju reč već je to učinila rekordnom brzinom i s potpunom kontrolom gde ide njen novac. Za nešto više od dve godine, Skot, koja vredi 57 milijardi dolara, dala je 8.6 milijardi dolara za 780 organizacija koje se bave pitanjima koja uključuju ravnopravnost polova, rasnu pravdu i javno zdravstvo.

Druga na listi je potpredsednica SAD Kamala Haris, treća je predsednica Evropske centralne banke Kristin Lagard. Na listi su i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva, kraljica Elizabeta II, ali i Serena Vilijams, Bijonse i Rijana.

Rijana je zauzela 68. mesto na listi najmoćnijih žena.
Profimedia 

Tako, popularna pevačica Rijana, koja je nedavno proglašena nacionalnom junakinjom republike Barbados, zauzela je 68. mesto na listi.

Forbes je takođe otkrio da je pevačica, najpoznatija po numeri "Diamonds", sada milijarderka, zahvaljujući uspehu njene kozmetičke linije "Fenti Beauty". U suvlasništvu francuskog luksuznog trgovca "LVMH", brend lepote je zaradio preko 550 miliona dolara prihoda u 2020.

Bijonse je zauzela 76. mesto na listi najmoćnijih žena.
Shutterstock 

Bijonse se rangirala na 76. mestu Forbsove liste. Ovaj poslovni magazin je pripisao zasluge bivšoj pevačici Destiny's Child za ukupno 250 miliona dolara.

Tejlor Svif zauzela je 78. mesto na listi najmoćnijih žena.
Profimedia 

Na mestu 78. našla se mlada autorka Tejlor Svift, koja je ove godine oborila više muzičkih rekorda. Njen album "Folklore" iz prethodne godine postao je prvi album u godini pandemije koji je prodat u milion primeraka.

Opra Vinfri zauzela je 23. mesto na listi najmoćnijih žena.
LFI/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia 

Kada su u pitanju mediji, na listi prednjači američka TV voditeljka, glumica i filmska producentkinja Opra Vinfri, čija se ukupna vrednost procenjuje na 2,6 milijardi dolara, čime je ona zauzela 23. mesto na Forbsovoj listi.

Riz Viterspun zauzela je 74. mesto na listi najmoćnijih žena.
Shutterstock 

Glumica Riz Viterspun zauzela je 74. mesto, nakon što je u avgustu ove godine kupljena njena kompanija, po procenjenoj vrednosti od 900 miliona dolara.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!