Izvršni direktor Tesle, osnivač i direktor SpaceX-a i preduzetnik Ilon Mask, u januaru ove godine postao je bogatiji od milijardera i šefa Amazona, Džefa Bezosa. Tokom prošle godine Maskovo bogatstvo uvećano je za 150 milijardi dolara.

Mask je titulu najbogatijeg čoveka na svetu preuzeo od Džefa Bezosa, vlasnika Amazona, koji je prvo mesto među najbogatijima držao od 2017. godine, a koji je osmislio svojevrsni indeks najbogatijih ljudi, pomoću koga prati vrednost bogatstva 500 najimućnijih na globalnom nivou.

ilon mask
Shutterstock 

Sada su javnost procurila dva mejla koje je Ilon Mask poslao sovjim zaposlenima prošlog meseca, a koji se tiču slušanja muzike u farbici, ali i načinu na koji se viši menadžment treba odnositi prema njegovim uputima.

Kada je Tesla objavila rekordne rezultate, koji su ostvareni u situaciji kada gotovo sve kompanije automobila imaju problema s nestašicom čipova i proizvodnjom vozila, procureli su mejlovi najbogatijeg čoveka.

U prvom mejlu Mask je napisao kako podržava slušanje muzike u farbici, kao i sve ostale sitnice koje radnicima mogu pomoći u većem uživanju u radu. Pokazao je "palac gore" svima koji žele da nose slušalice, ali tako da slušalicu imaju samo u jednom uhu, kako bi s drugim mogli da čuju sve potrebne informacije.

ilon mask
Shutterstock 

Takođe, nema ništa protiv muzike iz zvučnika fabrike, ali samo ako se radnici pre toga dogovore oko njenog izbora.

Osim toga, Mask je pozvao sve zaposlene da mu se jave ako imaju ideje o načinima na koji mogu popraviti njihov dan jer mu je "izričito stalo" da se radnici raduju dolascima na radno mesto.

U drugom mejlu, koji je uputio menadžerima, jasno je dao do znanja kako treba da postupaju kada im on pošalje svoje upute i kako prema njima treba da se odnose.

ilon mask
BRITTA PEDERSEN / AFP / Profimedia 

Postoje tri načina na koji treba da postupe, a ako to ne urade, od menadžera će se zatražiti da odmah napuste radno mesto.

Prva stvar koju mogu da urade kada im Mask pošalje mejl, jeste da mu pošalju mejl u kojem će mu objasniti zašto nije u pravu.

Druga stvar jeste, da u slučaju da je mejl napisan dvosmisleno ili nejasno, treba da zatraže dodatno objašnjenje, a treća stvar jeste da urade to što je od njih zatraženo.