Svet je obišla vest da je Ilon Mask raskinuo vezu sa pevačicom Grajms nakon tri godine, a iz ove veze bivši par dobio je sina kome su dali veoma neobično ime X Æ A-Xiiju.

Ipak, njihov prekid i nije bio previše iznenađujuć s obzirom da Ilon iza sebe ima popriličan broj propalih veza.

Njegova najduža veza bila je sa spisateljicom Žastin Vilson (49). Njihova ljubav počela je još u mladosti, nevinim Elonovim pozivom na sladoled.

Venčali su se u januaru 2000. godine i ubrzo dobili sina Nevadu koji je ubrzo preminuo. Ipak, par je želeo decu što pre. Žastin se podvrgla kroz ni malo jednostavan postupak i rodila blizance.

Potom su ponovili postupak veštačke oplodnje i dobili trojke. Za pet godina carskim rezom rodila je petoro dece.

Zbog nepoznavanja pravne terminologije, Žastin je potpisala predbračni ugovor, kojim se odrekla prava koja joj pripadaju kao supruzi. Ostala je bez svega što je stekla u braku.

Jedino što joj je pripalo je vlasništvo porodične vile u Los Anđelesu, koju će dobiti njihova deca čim budu punoletna. Razveli su se 2008. godine.

Žastin svoju privatnost nije želela da krije od javnosti, pa je rado podelila detalje braka sa ilonom.

"U kasno proleće 2008, moj suprug Ilon Mask zatražio je razvod posle osam godina braka i petoro dece. Šest nedelja kasnije poslao mi je poruku da se verio sa prelepom britanskom glumicom Talulom Rajl koja je u ranim dvadesetima, i koja se zbog njega preselila u Los Anđeles.

Tada sam pomislila da se moj život s tim muškarcem, ocem moje petoro dece, pretvorio u kliše", otkriva bivša gospođa Mask.

Ona je dodala da je bila starter supruga, objasnivši i šta to zapravo znači. Naime, par se upoznao još dok je Ilon bio student, a ona ga je pratila kroz život i brojne uspone i padove, da bi je na kraju on zamenio "novijim modelom", kao da je telefon, a ne osoba.

Takođe, potpisala je i to da ništa što je izrečeno tokom braka, te nikakva scena ne smeju da se pominju u bilo kakvom sudskom procesu.

2010. godine Ilon se venčao sa britanskom glumicom Talulom Rajli, ali taj brak je potrajao samo dve godine.

talula rajli i ilon mask
Photoshot / Avalon / Profimedia 

2013. godine njih dvoje su popravili odnos pa su se ponovno venčali. Uspeli su nekako da "izdrže" u braku do 2016. godine kada su konačno raskinuli odnos. 

Iz braka sa Maskom izašla je bogatija za 16 milijardi dolara koje joj je uplatio na bankovni račun. Dovoljno da glumica više ne mora da radi išta do kraja života.

Ilon je ponovo bio slobodan, a ubrzo je "privukao" bivšu suprugu Džonija Depa, Amber Herd (35). Nisu trajali ni godinu dana, ali su često posećivali restorane, a bili su i često viđeni na naslovnicama novina i tabloida. Raskinuli su vezu, kako su tad rekli, zbog prepunih rasporeda, ali da su ostali u dobrim odnosima.

amber herd i ilon mask
Media-Mode / Splash / Profimedia