Džef Bezos, danas je postao deo istorijske misije, nakon što je svojom suborbitalnom raketom poleteo u svemir, a u cilju da ovo bude još jedan vid turizma za one koji žele da istraže vasionu.

Na jedanaestominutno putovanje se zaputio sa svojim bratom Markom, 18-godišnjim studentom fizike Oliverom Demonom i pilotom Valijem Fankom.

Kako prenosi Mirror, Bezosova letelica sletala je sigurno u pustinju u Teksasu, a prvi su ga dočekali njegovi roditelji, kao i brojni obožavatelji.

Međutim, iako su danas svetski mediji preplavljeni informacijama o ovom uspešnom poduhvatu, prošle godine daleko više se pričalo o privatnoj drami i osudi javnosti koju je dobio nakon razvoda i ljubavnice koja je dobila epitet "žderačica muževa".

dzef bezos razveo se zbog zderacice muzeva
AMA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Naime, tada je velika većina bila na strani njegove bivše žene Mekenzi Skot, koja se obavezala da će deo bogatstva koje se procenjuje na preko 60 milijardi dolara dati u humanitarne svrhe.

U julu 2020. godine je donirala 1.7 milijardi dolara za 116 dobrotvornih organizacija. A u decembru 2020. godine je ova 50- godišnjakinja rekla da je rešila da ubrza svoju strategiju doniranja pa je u pred kraj prošle godinedala dodatnu 4.1 milijardu dolara za 384 organizacije širom Amerike i Portorika, čime je njena godišnja donacija premašila šest milijardi dolara.

dzefu bezosu osvetila se bivsa zena tako sto je i ona dosla na listu milijardera
Profimedia Zapravo, sada se i ona nalazi na listi milijardera...

"Ova pandemija uništila je život Amerikanaca koji se već bore. Ekonomski gubici i ishodi bolesti bili su gori za žene, pripadnike pojedinih rasa i one koji žive u siromaštvu. U međuvremenu je značajno poraslo bogatstvo milijardera", napisala je u blogu.

Džef Bezos sa kojim je Mekenzi bila 26 godina u braku, poseduje 185 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu. Pre pandemije imao je 113 milijardi dolara.

Međutim, zahvaljujući razvodu, Mekenzi Skot je danas 18. najbogatija osoba na svetu, a prošle godine rekla je da će podržati inicijativu Melinde i Bila Gejtsa "Giving Pledge Initiative".

Mekenzi, Džef i preljuba

Mekenzi i Džef Bezos imaju četvoro dece. Sjajna priča o paru koji je pokrenuo Amazon i došao do pozicije najbogatijih ljudi na svetu dobila je negativan epilog.

Bezos je bio sve samo ne veran muž, a Mekenzi je varao sa Loren Sančez, bivšom TV voditeljkom. Kada je buknula vest o njegovoj preljubi, saznalo se i da je brak Sančezove sa Patrikom Vicelom, agentom za talente i vlasnikom agencije WME, pukao.

Aferu je razotkrio "Nešenal enjkvajerer" koji je objavio da je njegov tim Bezosa i Sančez pratio kroz pet država, prešavši više od 40.000 milja.

makenzi skot je sa dzefom osnovala amazon
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Pratili su ih na svakom koraku u privatnim avionima, limuzinama, šetnjama, dok su osedali u hotelima sa pet zvezdica, na intimnim večerama na "skrivenim" mestima.

"Nešenal enjkvajerer" je dobio sve crno na belo, a "njegov najvredniji sadržaj" su slike Bezosa i Loren u akciji.

Mnogi veruju da se iza razotkrivanja afere kriju politički motivi jer je Bezos kao vlasnik "Vašington posta" veliki kritičar Donalda Trampa sa kojim je otvoreno u svađi.

mnogi veruju da se iza razotkrivanja bezosove afere kriju politicki motivi
Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Dejvid Peker, izvršni direktor matične kuće "Nešenal enkvajerera", "American Media Inc" (AMI), jeste Trampov saveznik i pre njegovog upliva u politiku.

Bezos je zbog Loren bio spreman da izgubi 38 milijarde dolara koliko je pripalo Mekenzi nakon razvoda, a sa Trampom želeo on to ili ne ima dosta toga zajedničkog. Između ostalog i to da se razveo na vrhuncu bogatstva.