Da li je najbogatiji čovek na Svetu, Džef Bezos, vlasnik "Amazona" čije bogatstvo Forbs ceni na 200 milijardi dolara, uopšte bio kod svoje kuće u Los Anđelesu kad su pred kapije počele da stižu stotine, pa i hiljade ljudi, niko ne može sa sigurnošću da tvrdi. Ipak, s obzirom na to da njegov raskošni dom svakako upošljava veliki broj radnika, neko mu je verovatno javio: "Gospodine Bezos, mislim da imamo problem."

Demonstrante, koji su krenuli iz obližnjeg parka, predvodila je grupa pod nazivom "Kongres esencijalnie radne snage", sačinjena od bivših i sadašnjih Amazonovih magacionera. Oni su želeli da ukažu Bezosu na dva ogromna problema: položaj radnika u Amazonu i uticaj ove korporacije na klimatske promene.

Protest je počeo juče u 2 popodne u parku državnom parku VIl Rodžers, gde su se pojedinci obraćali masi iznoseći kakve katastrofalne posledice korporacijska pohlepa ima na ljude i planetu. Demonstracije su, inače, najavljene pre oko nedelju dana uz poruku "Gori pogrešan Amazon". 

Među transparentima su se mogle videti snažne poruke kao što su: "Oporezujte Bezosa", "Ne možete naručiti kišne šume na Amazonu", "Vaša pohlepa nas ubija"; "Planeta je važnija od profita"...

Poslednjih nedelju dana, inače, predstavljaju vrlo loš trenutak u javnom imidžu Amazona, s obzirom na to da je pre nekoliko dana obznanjeno da je čak 20.000 radnika ove kompanije zaraženo kovidom od marta ove godine.