Devet meseci je prošlo od intervjua Megan i Harija, koji su dali Opri Vinfri, a iako su mnogi mislili da će strasti smiriti, izgleda da u kraljevskoj porodici u skorije vreme do toga neće doći.

Njih dvoje su tom prilikom otkrili da je neko od članova porodice, dok se čekalo da Arči dođe na svet, vojvodi od Saseksa saopštio da je „zabrinut“ zbog boje kože njegovog budućeg deteta.

Iako se nagađalo da je reč o princezi Ani, ćerki kraljice Elizabete, izgleda da je za sve zapravo kriv niko drugi do princ Čarls.

Princ Čarls je komentarisao boju kože Harijeve buduće dece.
Raymond Tang / Alamy / Alamy / Profimedia 

Cela priča ponovo je aktuelna zahvaljujući američkom novinaru Kristoferu Andersenu, koji je u svojoj novoj knjizi „Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan“ za rasistički ispad optužio upravo princa Čarlsa.

U njoj pored mnogobrojnih intriga piše sledeće:

„Dana 27. novembra 2017, u 5 ujutru, objavljena je veridba princa Harija i Megan Markl. Nekoliko sati kasnije, princ Čarls seo je da doručkuje i rekao supruzi Kamili: 'Pitam se kako će deca izgledati."

Kamila je ostala pomalo zatečena pitanjem i odgovorila: "Pa, apsolutno prekrasna, sigurna sam". Spustivši glas, Čarls je upitao: "Mislim, kakav bi mogao biti ten njihove dece?'“

Princ Čarls s Kamilom je komentarisao boju kože Meganinog sina.
Shutterstock 

Knjiga je juče ugledala svetlost dana, a odmah se oglasio portparol princa Čarlsa oštro je demantovao navode autora, istakavši da je reč o fikciji koja nije vredna komentarisanja.

Podsetimo, Megan je u intervjuu rekla da Arčiju nisu hteli da daju titulu princa zbog zabrinutosti oko njegove boje kože. Ona je tada takođe dodala da je Palata oduvek bila spremna da laže da bi zaštitila ostale članove porodice, umesto da ispravi stvari unutar nje.

Megan Markl i princ Hari sa sinim arčijem nakon njegovog rođenja.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia