Poznati holivudski glumac Oven Vilson koji je osvojio ljude širom planete komičnim ulogama danas proslavlja 53. rođendan.

Prepoznatljivi "zaštitni znakovi" su njegov smisao za humor, ali i iskrivljen nos. Glumom je bio okružen od malih nogu jer je odrastao je s dvojicom budućih glumaca: braćom Endruom i Lukom.

Njegov suptilni humor i pomalo neobične uloge do izražaja su došle u filmovima poput "Prodica čudaka", "Lovci na deveruše", "Noć u muzeju", "Zulender" i mnogi drugi... 

Kako je sve počelo?

Već kao student na unoverzitetu u Teksasu upoznao je redietelja Viza s kojim se udružio i snimio film "Bottle Rocket" 1996. godine. Ubrzo nakon toga, Oven se preselio u Los Anđeles sa braćom koja su takođe glumci.

Dok je boravio u LA, Oven je s Andersonom je napravio još tri filma: "Tajkun iz Rušmora", "Porodica čudaka" i "Panika pod morem".

oven vilson nekad
Shutterstock 

Nakon saradnje s Andersonom na nekoliko filmova, pojavio se i u nekoliko visokobudžetnih filmova s ​​Benom Stilerom, ipak, najveći komercijalni uspeh doneo mu je film "Lovci na deveruše".

Kroz svoju karijeru pozajmljivao je glas Munji Mekvinu, automobilu u animiranom filmu "Cars" i njegovim nastavcima, a radio je i na drugim sličnim projektima.

oven vilson i ben stiler glumili zajedno u nekoliko filmova
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia 

Ljubavne veze

Oven je ljubio mnoge slavne dame među kojima su Demi Mur, Kejt Hadson i Šeril Kol.

2006. godine bio je u vezi s kolegicom Kejt Hadson s kojojm se upoznao na snimanju filma. Nažalost, ova veza je bila kratkog daha i razišli su se već 2007. godine. Isto tako, Oven je pre nje bio i u vezi s Džesikom Simpson i Dženifer Aniston.

dzenifer aniston i oven vilson dok su bili u vezi
Shutterstock 

Pokušao da se ubije

26. avgust 2007. umalo nije bio koban za Ovena Vilsona. Tog dana odveden je iz svoje kuće u Santa Monici u bolnicu nakon upućenog poziva za lekarsku pomoć. Tek kasnije se iz policijskih izveštaja saznalo da su reagovali na pokušaj samoubistva. Oven je presekao vene na rukama i poopio punu bočicu jakih tableta za spavanje.

Spekulisalo da je pokušao Oven pao u depresiju nakon raskida sa Kejt Hadson. Mesecima je išao na tretmane kod psihologa, a doživeo je nervni slom kad je bivšu ljubav ugledao u naručju kolege Daksa Šeparda. Da ga brat nije pronašao na podu kupatila, u nesvesnom stanju i sa prerezanim venama, Holivud bi ostao bez jednog od svojih najboljih komičara. 

kejt hadson i oven vilson
Youtube 

Tokom boravka u bolnici posećivala ga je porodica i prijatelji, među kojima Viz Anderson i Vudi Harelson. Pušten je kući nakon manje od nedelju dana bolničkog lečenja. Kako bi se posvetio svom mentalnom zdravlju, otkazao je nekoliko nastupa i odustao od snimanja filma.

Svoj ljubavni život krije kao zmija noge, a nedavno je uslikan sa nepoznatom devojkom za koju se spekuliše da je osvojila Ovenovo srce.

oven vilson s devojkom
Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Povratak na veliki ekran

U središte javnosti našao se u oktobru 2007. kada je prisustvovao premijeri filma "Darjeeling".

Godine 2008. glumio je u komedijama "Drillbit Taylor", "Marley & Me", a nakon toga je dobio priznanje za svoju ulogu u filmu "The Fantastic Mr. Fox" iz 2009., a kasnije i za animirane likove u "Free Birds", uz već spomenute 'Cars'.

Poslednji film u kojem se pojavio je drama 'Bliss' iz 2021. godine u kojem glavne uloge imaju on i Salma Hajek.

oven vilson tokom gostovanja u emisiji
Youtube 

Odbija da upozna ćerku

Oven Vilson se svojevremeno pet godina zabavljao sa umetnicom Varuni Vongsvirats, a pre tri godine dobili su ćerku Lajlu. Međutim, glumac nije želeo da ima išta ni sa bivšom devojkom, ni sa bebom, a čak je tražio i test očinstva.

Ironija je što uprkos dokazanom očinstvu, on i dalje ne želi da upozna ćerku, dok sa sinovima Robertom i Finom, koje je dobio s dve različite žene komunicira sasvim normalno i uobičajeno.

- Pomaže finansijski, ali nikada se nije samo o tome radilo. Lajli treba otac. Ironično je kako u filmovima glumi uloge brižnih očeva, a nikada nije sreo svoju ćerku - rekla je Varuni za Daily Mail.

oven vilson, paparaco
LP / Coleman-Rayner / Profimedia