Rođena kao Demi Džin Gajns 11.novembra 1962. godine u gradu Rozvelu u Novom Meksiku.

Odrasla je u problematičnoj porodici koja se često selila sve dok se nisu nastanili u Južnoj Kaliforniji. Njen biološki otac Čarls Harmon je napustio njenu majku Virdžiniju kada je bila u trećem mesecu trudnoće, zbog čega je Demi uzela prezime svoga očuha Danija Gajnsa.

Kada je imala samo 15 godina Demi je prošla kroz užasan period jer je bila žrtva silovanja. O tom bolnom i teškom iskustvu ispričala je u memoarima "Inside out". Detalji knjige još pre objavljivanja iste, procurili su u javnost, koja je ostala šokirana poslije nekih saznanja.

demi mur
Double Feature Films / Lol Produ / AFP / Profimedia 

Ipak, Demi Mur je u javnosti bila prisutna više zbog ljubavnog života nego svojih uloga, a posebno zbog veze sa 15 godina mlađim kolegom Eštonom Kučerom.

Kada je bila u braku sa muzičarem Fredijem Murom, Demi je dobila šansu da zaigra u sapunici "Opšta bolnica", koja je u to vreme bila najgledanija serija u dnevnom terminu. Igrala je mladu novinarku Džeki Templton i uloga joj je donela veliki uspeh.

Tada je počela sa redovnom konzumacijom kokaina, a na insistiranje producenta "Vatre svetog Elma" Krega Baumgartena, krenula je prvi put na rehabilitaciju.

- Za mene lično, to je film koji mi je promenio život. Da nisam otišla u centar za odvikavanje da bih ga snimila, sumnjam da bih danas bila živa - rekla je glumica.

Nakon razvoda od Fredija Mura, Demi ulazi u vezu sa kolegom Emilijom Estevezom, sinom čuvenog Martina Šina i Čarlijevim bratom. Krugovi u koje će tada ući zahvaljujući njihovim poznanstvima, doneće joj dodir sa Brusom Vilisom, tada već izgrađenim glumcem, a nedugo potom i brak.

Zajedno su proveli trinaest godina i dobili tri ćerke.

Međutim, uspeh na poslovnom planu pratio je bolni period u ličnom životu. Majka joj se razbolela od raka i odmah nakon njene smrti, Brus Vilis i ona rešili su da se razvedu.

- Ono što ću vam reći možda zvuči smešno, ali ja sam veoma ponosna na naš razvod. Mislim da se Brus isprva plašio da ću nam zagorčati rastanak, da ću reagovati besno ili izneti neka druga loša osećanja koja sam pokupila u našem braku.

demi mur
Reynaud Julien/APS-Medias/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Ipak, ni on ni ja nismo ništa slično uradili. Nisam imala ni najmanju nameru da ponovim destruktivan obrazac svojih roditelja koji su mene i mog brata koristili kao svoje pione - pisala je Demi.

Potom je usledilo upoznavanje sa Eštonom Kučerom.

Njihov brak se raspao pod blicevima paparaca, dok su tabloidi redovno izveštavali o glumčevim stvarnim i izmišljenim aferama sa mladim manekenkama i problemima njegove supruge sa alkoholom i narkoticima, koji su je krajem 2012. i odveli na rehabilitaciju.

- Dva su razloga zbog kojih sam poželela da ispričam svoju priču - napisala je Demi i dodala:

- Prvo, zato da bih je ja ispričala, a ne tabloidi, moja majka, muškarci s kojima sam bila u braku ili ljudi koji su voleli ili mrzeli moje filmove, pa čak ni moja deca. Ovo je samo moja priča.

Ja sam jedina koja je doživela svaki njen trenutak i rešila sam da iskoristim svoje pravo da je ispričam pod svojim uslovima. Drugi razlog je taj što su se neki delovi ove priče koja se meni desila, možda desili i vama.

demi mur i eston kucer
Shutterstock 

U vreme kada je zaigrala u filmu "Čarlijevi anđeli", Demi upoznaje Eštona Kučera, koji je tada bio u usponu svoje karijere.

Te večeri su se zbližili, počeli sa intezivnim dopisivanjem, a nedugo potom počeli su da žive zajedno.

- Kad smo se Ešton i ja venčali 24. septembra 2005. godine, za te dve godine našeg zabavljanja već smo prevalili preko glave mnogo ozbiljnih izazova. Nije delovalo da srljamo u nešto, zapravo sasvim suprotno.

Slavili smo ljubav, koja je već prošla vatreno krštenje - piše Demi u svojoj ispovesti.

Demi je u šestom mesecu trudnoće izgubila bebu koju je čekala sa Kučerom. Ipak, nije odustajala od toga da ponovo postane majka i upustila se u šest ili sedam ciklusa vantelesne oplodnje, koji su joj teško pali.

U tom periodu, kako kaže, počela je da "uzima zdravo za gotovo odnose sa svojom decom", ali i da ponovo konzumira alkohol u kombinaciji sa lekovima protiv bolova. Osećaj da ona i Ešton više nisu bliski, zacementiran je saznanjem da ju je prevario.

demi mur
Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia 

O tome je saznala iz tabloida, ali je ipak rešila da mu oprosti. U nekoliko navrata opisuje i da je na njegovu inicijativu učestvovala u intimnom odnosu utroje, što je dodatno ojačalo njihov odnos.

Kada je obelodanjena još jedna Eštonova preljuba, glumac se iselio iz njihove zajedničke kuće u novembru 2011. godine. Nakon toga, glumica je još dublje potonula u zavisnost.

- Počela sam da zloupotrebljavam lekove za migrenu - ništa preterano, ali pokušavala sam da smrvim nešto u sebi, da iskopam bol napolje - pisala je Demi.

Tada joj se dogodilo predoziranje, zbog kog je započela svoju priču jer je odlučila da nešto mora da promeni. Tada je izgubila i oslonac u bivšem suprugu Brusu Vilisu, koji je ranijih godina sve vreme bio uz nju.

- Svi se mi kolektivno plašimo da ćemo jednom ostati sami. To što sam naučila da je u redu da budem sasvim sama, jedan je od najlepših darova koje sam dala sebi. To što sam bila sama nije bio moj izbor, ali sam ga podnela. I nisam se plašila - priseća se glumica.

Kao jednu od važnih uzdanica u tom i kasnijem periodu navodi dizajnerku Mašu Mandžuku, za koju su tabloidi pisali da je sa glumicom u emotivnoj vezi.

Njih dve su pre dve godine dospele u centar pažnje kada su se u stranim medijima pojavile informacije da je Demi usvojila Mašinu ćerku i da je posmatra kao svoje dete.

Maša Mandžuka je rođena u Srbiji, ali trenutno živi u Njujorku, gde je završila studije. Radila je kao kostimograf u šou programu "Top model", ali i na setovima brojnih popularnih filmova među kojima je Oskarom nagrađeni film "La la land".

Ni Demi ni Maša nikada nisu ni potvrdile niti demantovale navode da su u vezi. Na svojim profilima na društvenim mrežama često objavljuju zajedničke fotografije na kojima se vidi kako uživaju u porodičnim i prijateljskim okupljanjima na imanju u Ajdahou.

Kako izgleda njena partnerka, pogledajte u galeriji:

Profimedia, WCP,Bruve,Javilez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Demi i Maša