Ono što su 90-ih godina bile Naomi Kembel i Sindi Kraford danas su to sestre Hadid i Kendal Džener, koje su ispisale stranice svežije istorije svetskog modelinga.

Iako je zbog skandala sa majkom Joladnom i bivšim partnerom Zejnom Malikom, ovih dana Điđi u središtu pažnje, od pomenutih manekenki izdvaja se Bela Hadid za koju većina tvrdi da ima najlepše lice, a pre dve godine to je bilo i zvanično potvrđeno.

U oktobru 2019. godine naučnici su objavili da je manekenka po čuvenoj teoriji zlatnog preseka ima najsavršenije lice.

Điđi je posle svih merenja ubedljivo zauzela prvo mesto na listi najlepših žena planete sa rezultatom od 94,35 odsto.

bela hadid danas
Shutterstock 

"Nakon što su svi parametri izmereni, jasno je da je Bela pobednica - njen rezultat pokazuje da ima savršeno lice. Najviši procenat je postigla njena brada sa 99, 7 odsto, što je samo 0, 3 odsto daleko od čistog savršenstva", objasnio je Hulijan De Silva, vođa naučnia koji su radili na projektu.

Ali, ubrzo su se usijale mreže zbog komentara korisnika koji smatraju da za Belinu lepotu nije zaslužna majka priroda, već plastična hirurgija.

bela hadid nekad
Instagram 

Kao dokaz priložene su strae fotografije, iz tinejdž doba, ali i nešto "svežije" od pre četiri-pet godina. 

Na njima se jasno vidi da je Bela drastično drugačija, a stručnjaci tvrde da redovno koristi botoks, da je stavljala filere u usta i jagodice, radila bradu, mačje oči, kao i da je operisala nos. Takođe, mnogi sumnjaju da se Bela godinama unazad divila lepoti bivše manekenke Karle Bruni, te da je po uzoru na nju operisala svoje lice.

U prilog tome govori i kolaž koji se pojavio na društvenim rmežama i sličnost među njima je zaista neverovatna. Ipak, Bela tvrdi da se nije podvrgla plastičnoj hirurgiji.

bela hadid i karla bruni
action press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Ljudi stalno pričaju da sam imala operacije. Znate šta? Možete slobodno da mi skenirate lice kako god želitre, videćete da ništa nisam radila. Ja se zapravo plašim filera, odnosno mogućnosti da nešto pokvarim na licu", pričala je Bela svojevremeno za časopis "InStyle", ali njenoj priči niko ne veruje.

I njena majka Jolanda oštro je demantovala navode da su Bela ili Điđi imale bilo kakve estetske zahvate, ali čini se da fotografija govori više od 1000 reči.

djidji i bela hadid 2016 godine
Shutterstock 

Kada uporedimo slike pre i posle, promene su očigledne.

U galeriji u nastavku teksta pgoledajte koliko se promenila u međuvremenu promenila Bela Hadid:

Shutterstock Bela Hadid nekad i sad