"Squid game" groznica i dalje trese celi svet, te ne treba da čudi što mnogi žele da se okoriste i dobiju "deo kolača".

Kako smo već pisali, Netliks se svakodnevno suočava sa desetinama tužbi. Dok su neke opravdane, poput slučaja sa korisnicom koja svakodnevno dobija na hiljade poziva, jer se njen broj telefona pojavljuje u seriji, postoje i slučajevi poput južnokorejskog provajdera SK Broadband, koji se žali da im je ova serija, odnosno Netfliks preopteretio mrežu, zbog čega im je internet jako loše radio.

squid game
printscreen/youtube 

Ako se na sudu dokaže da je Netfliks kriv, ova provajderska kuća bi mogla da postane bogatija za skoro 32 miliona dolara. Iako, ostaje malo nejasno kako je Netfliks kriv zbog svega ovoga, ali SK Broadband će probati da uzme nešto para, pošto znaju da imaju.

squid game
Netflix / Zuma Press / Profimedia 

Međutim, sada je cela priča otišla korak dalje, nakon što su se na tržištu pojavile kriptovalute inspirisane serijom, što ne bi bilo ništa sporno da tvorci iste nisu nestali kada je vrednost dostigla 2.861 dolara.

Naime, kako piše BBC, Squid se predstavljao kao token koji bi se koristio za novu igru inspirisanu serijom. Igra je trebalo da bude objavljena ovog meseca, ali su stručnjaci za kriptovalute duže vreme upozoravali da je vrlo verovatno reč o prevari.

Znaci za "uzbunu" bile su i brojne gramatičke i pravopisne greške na samom sajtu gde je kriptovaluta predstavljena.

squid game
Print Screen / Youtube 

Mnogi su se "upecali" privučeni visokim brojkama, te je procena da su se tvorci izvukli sa nešto više od 3.38 miliona dolara.

Nakon vrtoglavog rasta, usledio je isti takav pad i to 1. novembra, a gotovo preko noći nestao je sajt SquidGame.cash, zajedno sa nalozima na društvenim mrežama, ali i novac na nalozima korisnika koji su kupili SQUID tokene. Slična stvar se desila prošle godine kada se usred popularnosti serije The Mandalorian pojavila kriptovaluta Mando, koja se pokazala kao prevara nekoliko dana kasnije, a najveći problem je što za sada kriptovalute nemaju nikakav nadzor, te je sasvim izvesno da će se ovakvi slučajevi događati i u budućnosti.