Najpopularnija serija "Squid game" ne prestaje da intrigira javnost. Mnogobrojne optužbe pripale su ovoj seriji, najveća zarada pripala je Netfliksu, iako je čitav svet mislio da se njen tvorac obogatio.

Nakon što smo imali prilike da saznamo ko je čuvena lepotica iz serije, ali i harizmantični deda, ovoga puta u prvi plan dolazi jedini učesnik koji u seriji nije eliminisan. Glavni glumac zove se Li Jung Je a zbog njegove karijere, mnogi mu zavide.

Li Jung Je u seriji tumači lika koji ima bivšu ženu, ćerku i majku za čije lečenje treba da se pobrine, ali - nema od čega. Dužan je na sve strane, ne pomažu mu ni kladionice, ni kockarnice.

Serija "Squid game"
Youtube Serija "Squid game"

Zbog toga rešava da svoju sreću iskuša u igri koja se odvija na izolovanom ostrvu. Ako ste seriju već odgledali, a pretpostavljamo da je to bilo u dahu, znate da je jedini ostao živ.

Li Jung Je rođen je u Seulu, gde je završio Fakultet dramskih umetnosti. Karijeru je počeo u poznatim pozorišnim komadima koji se izvode na korejski način, pa je tako, između ostalih, nekoliko sezona bio i Hamlet.

Mnogi nisu znali da se ovaj glumac, koji je abnormalnu popularnost doživeo preko noći, bavio i modelingom. Njegovo lice nije nepoznato istočnoazijskom svetu.

Osim toga, studirao je i dizajn enterijera, pa nije morao da traži eksperta da uredi lanac italijanskih restorana “Il Mare” koje je otvorio u rodnom gradu. Sve je sam osmislio.

squid game
Print Screen/Youtube 

U svojoj radnoj biografiji poseduje oko tridesetak filmova i 11 serija. U svojoj zemlji osvojio je 24 nagrade i bio nominovan za još toliko.

Najvažnije priznanje dobio je 1999. godine za “Grad izlazećeg sunca”, koji je bio prikazan i na velikim svetskim festivalima. Impresivna karijera, za koju smo, doduše, saznali tek ovih dana kada je serija “Squid Game” izazvala pravu pomamu za njim.

Novinare prestižnog filmskog magazina “Variety” interesovalo je da li je u međuvremenu na njega tako burno reagovao i Holivud.

Ipak, izgleda da se mašine u “fabrici snova” u poslednje vreme kasno pale, bez obzira na činjenicu da je Li “prešao” famoznu igru zvanu “Lignja” i ostao živ.

squid game
Print Screen / Youtube 

- Nisam još dobio nikakve ponude sa Zapada. Naravno, ako stigne neki dobar scenario, rado ću prihvatiti posao - iskrena je trenutno najveća korejska zvezda.