"Squid game" i dalje je jedna od najpopularnijih serija svih vremena.

Fanovi sa nestrpljenjem očekuju drugu sezonu, a na mrežama svakog dana izviru novi izazovi, ali i teorije zavere inspirisane pojedinim scenama.

Međutim, iako je sve to interesantno kada gledamo na ekranu, da li biste se okušali u stvarnim igricama nalik na one u seriji i to za novčanu nagradu, doduše manju nego u Netfliksovom ostvarenju.

Naime, kako prenose strani mediji hotel Sent Džons u Gangneungu u Južnoj Koreji 24. oktobra biće domaćin stvarne verzije serije "Squid Game". Događaj nije ograničen samo na goste hotela, već su svi dobrodošli.

hotel u juznoj koreji organizovao takmicenje squid game
printscreen/youtube 

Igrači će se, kao u seriji, takmičiti u igrama iz detinjstva, a cena registracije za učestvovanje je 10.000 vona, što je jednako skoro 9 američkih dolara. Konačni pobednik će dobiti nagradu od 4.215 dolara.

Ovaj događaj je već popunjen, samo dva dana nakon objave.

Oni koji se takmiče dobiće misterioznu vizitkartu s telefonskim brojem, kao što je slučaj i u samoj seriji. Zatim će otići u borovu šumu u blizini hotela i takmičiće se u četiri igre: "Red light, Green ligt", povlačenju konopca, prevrtanju papirnih pločica i izazovu rezbarenja  "dalgona" kolačića.

dalgona izazov
printscreen/youtube 

Iako nema ubijanja, oni koji ne poštuju pravila biće eliminisani. Takmičari neće znati ko je domaćin do kraja igre.

Ranije tokom meseca je najavljeno da će Korejski kulturni centar u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u Abu Dabiju takođe organizovati takmičenje na osnovu serije, a ostaje da vidimo i da li će neki grad bliži Srbiji (ili u Srbiji) organizovati ovako nešto. Ne sumnjamo da bi i te kako bilo dobrovoljaca.