Niko nije mogao ni da zamisli koliki će boom napraviti serija "Squd game".

Za samo par nedelja, postala je apsolutni hit širom sveta, a društvene mreže preplavljene su teorijama zavere, skrivenim tumačenjima, pravim prevodima i izazovima inspirisanim igricama iz serije.

Međutim, kao to obično biva, čim nešto privlači pažnju odmah se pojave i oni koji bi da se okoriste, odnosno, koji bi želeli "deo kolača", zbog čega je Netliks za samo poslednjih nedelju dana dobio čak nekoliko tužbi. 

Prvi problem nastao je još nakon premijere, jer se u jednoj od kadrova pojavljuje vizit - karta na kojoj je ispisan broj telefona koji su ljudi masovno počeli da zovu.

zena prima preko 4000 poziva zbog serije squid game
pritnscreen/youtube 

Zapravo posredi da je u epizodi iskorišćen pravi broj koji pripada jednoj ženi u Južnoj Koreji i koja je otkrila da dnevno dobija preko 4.000 poziva zbog čega ne može normalno da funkcioniše. Netfliks je zbog sporne situacije bio prinuđen da izbriše scene u kojima se broj pokazuje.

Nešto ozbiljnija tužba se sprema od strane južnokorejskog provajdera SK Broadband, koji se žali da im ova serija odnosno Netfliks preopteretio mrežu, zbog čega im je internet jako loše radio.

Ako se na sudu dokaže da je Netfliks kriv, ova provajderska kuća bi mogla da postane bogatija za skoro 32 miliona dolara. Iako, ostaje malo nejasno kako je Netfliks kriv zbog svega ovoga, ali SK Broadband će probati da uzme nešto para, pošto znaju da imaju.

netfliks dobija tuzbe zbog squid game
printscreen/youtube 

Zanmljivo je i da će "Squid game" preteći seriju "Bridgerton" koja je do sada držala rekord najgledanije. Ono što je izgleda poseban talenat ove produkcije, to je da proguraju na globalnom planu serije neengleskog govornog područija. Pa tako smo imali Narcos, Drak, La Casa De Papel, ali sve to nije ništa u poređenju sa južnokorejskom senzacijom.