Američki glumac Džejms Tajler, poznatiji po ulozi Gantera koji je bio zaljubljen u Rejčel Grin, preminuo je u 59. godini života nakon borbe sa rakom prostate.

- Tajler je preminuo mirno, u svojoj kući u Los Anđelesu u nedelju ujutro - navodi se u saopštenju njegovog menadžera. Tajleru je 2018. dijagnostikovan uznapredovali rak prostate koji se kasnije proširio na njegove kosti.

dzejs majkl tajler
Print Screen/Youtube 

- Želeći da pomogne što većem broju ljudi, hrabro je podelio svoju priču i postao borac da oni sa prostatom dobiju test krvi već sa 40 godina - rekao je njegov menadžer.

Tajler se u maju ove godine pojavio u specijalu, tokom ponovnog okupljanja "Prijatelja", preko Zoom-a.

- Bilo je to najupečatljivijih 10 godina mog života, iskreno. Nisam mogao zamisliti samo bolje iskustvo. Svi ovi momci su bili fantastični i jednostavno je bilo zadovoljstvo raditi sa njima. Osećao se veoma, veoma posebno - rekao je glumac tada u emisiji.

Iako nije imao istu količinu vremena na ekranu kao šest glavnih likova iz Prijatelja, Ganter je bio i ostao popularna figura među fanovima kultne serije "Prijatelji".

Njemu samom lekari su ove vesti saopštili u septembru 2018. godine, posle jednog sistematskog pregleda.

dzejms majkl tajler
Shutterstock 

- Imao sam 56 godina tada. Videli su neke promene, odradio sam testove i neki brojevi su bili baš visoki. Odmah sam znao da nešto nije kako treba, pošto sam pretraživao po internetu. Ubrzo su me i zvali da mi kažu kako sumnjaju na rak prostate. Tako da, suštinski, pitanje je vremena kad će neko da kaže: „Kraj”, pričao je on.

- Sa tom dijagnozom se bavim skoro poslednje tri godine... To je četvrti stadijum, odnosno kasni stadijum raka. Pa na kraju, znate, verovatno će me to stići, rekao je i dodao:

- Stanje se pogoršalo tokom pandemije.