Jedna od glavnih junakinja mnogima omiljenog filma "Pravna plavuša" boluje od miltiple skleroze. Glumici Selmi Bler je ova bolest dijagnostikovana 2018. godine, a ona je odlučila da se podvrgne hemoterapijama i tretmanu matičnim ćelijama.

Glumica je snimila dokumentarac pod nazivom "Introducing, Selma Blair" koji ima za cilj da pruži pomoć svima onima koji se bore protiv ove opake bolesti.

selma bler
Shutterstock 

- Samo želim da pomognem drugima koji se nalaze u situaciji kao ja, da se bolje osećaju - rekla je.

Scene u ovom dokumentarcu su vrlo potresnog sadržaja. Prikazuju suze i patnju glumice koja je zbog hemoterapija svoju kosu ošišala, kao i otežano funkcionisanje u svakodnevnim aktivnostima.

U dokumentarcu je objašnjeno kako su se Selmi nakon tretmana pojavile modrice, te je trpela nepodnošljive bolove, a u februaru ove godine otkrila je da je bila prikovana za krevet.

Print Screen/Youtube Selma Bler

- Osećam se bolesno. Evo šta se događa. Nema reflektora ni glamura, noći su duge. Gotovo svaka noć. Mišići na vratu i licu mi se grče ili se toliko stisnu da ne mogu pronaći način da ih rastegnem. Osim toga, imam i problema sa želucem. Hvala mom sedmogodišnjem sinu Arturu na pomoći - napisala je glumica tada.

Pre dve godine u jednoj TV emisiji Selma je otkrila da zbog bolesti teže govori, te da se slabije kreće bez pomoći. Glumica koja je radila na filmovima "Okrutne namere", "Plavuša s Harvarda" i "Hellboy" otkrila je da su joj se prvi simptomi bolesti počeli pojavljivati 2011. godine, iste godine kada je dobila sina. Rekla je da je davala sve od sebe kako bi se borila sa silnim umorom, emotivnim bolom i gubitkom fizičke kontrole nad svojim telom.