Nedavno je 13. sezona Vendine talk-show emisije odložena nakon što se voditeljka zarazila virusom Covid-19. Nedavno je u kratkoj objavi Vilijams najavila da je čekanje gotovo te da će njeni gledaoci moći uživati u novim epizodama od ponedeljka, 4. oktobra što je mnoge fanove obradovalo.

Njen brat Tomi je putem svog YouTube kanala rekao je kako je Vendi završila u bolnici na oporavku.

- Borba nije laka. Zaista verujem da će se Vendi izvući. Nije lako, ali je potrebno. Trenutno je stabilno. Pričao sam s njom i ona se drži. Molimo se. Bori se - rekao je.

vendi vilijams
Youtube 

Njeno zdravstveno stanje bilo je dodatno ugroženo time što voditeljka boluje od limfedema zbog koje su joj stopala pozelenela od progresivnog oticanja međustaničnog tkiva. Vendi su stopala toliko otekla da joj je trebala pomoć pri hodanju.

zelena stopala vendi vilijams
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Osim borbe s koronavirusom i limfedemom, voditeljka boluje i od Gravesove bolesti, što je najčešći oblik hipertireoze. To je autoimuni poremećaj metabolizma do kojeg dolazi zbog preterane aktivnosti štitne žlezde ili preteranog njenog izlučivanja hormona.

Neki njeni saradnici rekli su i da se slavna voditeljka bori i s alkoholizmom, uprkos tome što je Vendi sama priznala kako je prošle godine bila na odvikavanju.

- Vendi je pila svaki dan pred odlazak u bolnicu, čak i dok je snimala show - rekao je izvor za The Sun i dodao da je osoblje često osetilo alkohol u njenoj blizini.

vendi vilijams
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

- Svi to vide, ali niko ništa ne govori jer se boje za svoj posao. Ona je uvek pijana, a jedino kad je bila trezna je bilo dok se oporavljala od alkohola. Ona je alkoholičar i to teški. Ne treba joj show, treba joj pomoć - dodao je izvor.

Vendi Vilijams nije javno odgovorila na pitanja o svom zdravstvenom stanju, niti odgovorila na komentare o tome da je još uvek pila alkohol pre odlaska u bolnicu.