Vendi Vilijams se je jedna od najpoznatijih i ujedno najkontroverznijih američkih voditeljki. Svoju svetsku slavu stekla je popularnim Tv šou programom "The Wendy Williams Show", a ujedno je i veoma uspešna biznismenka, spisateljica, ali i producent i glumica.

Ipak, tokom godina, najviše se pisalo o njenim skandalima, na prvom mestu sa Elen Deženeris, ali i o javnim prepucavanjima, kako sa rođenim bratom, tako i sa drugim javnim ličnostima, poput Niki Minaž, Hoakinom Feniksom, Adrijanom Grande i ostalim. 

Početkom godine, ponovo je bila u žiži interesovanja, a povod - ni malo lep. Naime, obelodanjeno je da se razvodi od supruga Kevina Hantera, koji je, nakon 22 godine braka, dobio dete sa drugom ženom. Naravno, razvod je više nego buran, a poslednjih dana izašli su i navodi da je pronašla novu ljubav - Majka Estermana, nakon što je na svom profilu objavila zajedničku fotografiju i napisala u opisu "Konačno pravi džentlmen".

vendi vilijams
printscreen/instagram/wendyshow 

Ipak, sve je sve to palo u senku, kada su se u medijima pojavile paparaco fotografije, u nikad gorem izdanju, koje su skrenule pažnju sa svih Vendinih lepih dešavanja u životu, na njena stopala.

Kometari su se ređali brzinom svetlosti - od onih koji su smatrali da joj treba dobar pedikir, pa sve do komentara tipa: "Ženo, šta ti je sa stopalima pobogu", "Ja to ne bih prikazivao na tvom mestu", "Jezivo", "Treba da ideš kod doktora, a ne da se šetkaš po Njujorku"... i slično... 

Naime, Vendi je jednom prilikom uslikana u papučama, koje su otkrile natečene zglobove i zadebljanu kožu zelene boje. Ono što posredi je teško zdravstveno stanje voditeljke koja se bori sa limfedemom.

vendi vilijams stopala
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Limfedem izaziva otoke, ali i svrab i osećaj vreline pod kožom, koji se obično javljaju na rukama i nogama. Leka nema, ali je dobra vest da se može držati pod kontrolom. Ipak, voditeljka je nebrojeno puta uslikana kako sve teže hoda, a neretko se oslanja na svoje asistente i vozače.

Generalno, limfedem je uzrokovan infekcijom, rakom, ožiljnim tkivom usled zračenja, ili hirurškog uklanjanja limfnih čvorova ili naslednih stanja zbog kojih vaši limfni čvorovi ili sudovi odsutni ili abnormalni, piše na portalu "Američka nacionalna biblioteka medicine".

Nakon što su fotografije njenih stopala obišle svet, počela ih da ih skriva dubokom obućom. Tako su je poslednji put i uslikali na ulicama Njujorka - u dubokim belim, dlakavim čizmicama i bundici Bijonsinog brenda "Adidas x Ivy Park".

vendi vilijams
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Prvi put su njena stopala bila tema medija još 2018. godine, kada su objavljene fotografije sa snimanja na kojima su njena stopala delovala ne samo manja nego što bi trebalo, već su nalikovala prostetičkim, zbog čega se na internetu dugo vodila polemika o čemu se radi. 

Tim pre što je još davne 2010. godine, Vendi ponosno rekla da nosi obuću broj 44, pa ne čudi što su mnogi pomislili da su njena stopala na fotografijama rezultat lošeg fotošopa. Međutim, kasnije je voditeljka u svom šou programu otkrila da se bori sa limfedemom. "Kako vas nije sramota da pričate o tome da li su mi stopala natekla ili ne i da li sam koristila tuđe noge", rekla je tom prilikom. 

Vilijamsova se vratila vođenju svoje emisije u martu prošle godine, nakon što je napravila pauzu kako bi se usredsredila na zdravstvene probleme koji proističu iz njene hipertireoze i Grejvsove bolesti.

Pogledajte u galeriji kako sada Vendi izgleda:

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia Vendi Vilijams