Holivudsku slatkicu Saru Hajland publika je zavolela nakon serije "Moderna porodica" iako je malo ko znao kroz šta je prolazila čak i na setovima.

Nadimak "najhrabrija zvezda" nije dobila slučajno, jer je do svoje 30 godine imala 16 velikih operacija, a čak 10 su obavljene tokom snimanja hit serije.

Naime, Sari je još kao detetu dijagnostikovana displazija bubrega, što znači da joj bubrezi nisu dovoljno razvijeni da obavljaju svoju funkciju u normalnoj meri. Kako bi pomogao ćerki, otac je glumici 2012. godine donirao bubreg.

Međutim, transplatacija nije imala lep kraj jer joj je telo odbacilo bubreg te je morala opet "pod nož".

sara hajland
Shutterstock 

Šest meseci nakon druge operacije, doktori su otkrili da je njen brat Jan takođe odgovarajući donor, pa joj je on donirao svoj bubreg. Druga transplantacija glumici je znatno lakše pala, kao i oporavak nakon nje. Ipak, ni tu nije bio kraj njenim mukama.

Saru su doktori nakon dve transplantacije šokirali dijagnozom endometrioze maternice i jajnika, što je takođe morala hitno da operiše. Nedugo nakon te operacije, morala je da operiše i bruh koji je bio posedica prethodnih odlazaka "pod nož".

sara hajland sa verenikom
Billy Bennight / ADMedia / Profimedia 

Danas je njeno stanje daleko stabilnije, iako zbog svojih problema daleko više mora da vodi računa čak i kada su najobičnije prehlade, no, veliku podršku pronalazi i u svom vereniku Velsu Adamsu kog je upoznala nekoliko dana nakon druge transplatacije bubrega.