Haui Mandel se pre dva dana onesvestio ispred lokalne prodavnice kafe u Los Anđelesu, dok je bio u društvu supruge i prijatelja. Prema pisanju stranih medija, Hauiju je pozlilo, a supruga i prijatelji pozvali su hitnu pomoć koja je hitno reagovala.

Nakon spekulacija da Haui ima problema sa niskim šećerom u krvi i pritiskom, on se oglasio iz bolnice, ističući da se oporavlja.

- Bio sam dehidriran i imao sam nizak nivo šećera u krvi. Cenim sjajne lekare i medicinske sestre koji su se tako dobro brinuli o meni. Hvala svima koji su mi se obratili, ali dobro sam - napisao je Mandel na Tviteru.

Mandel se čitavog života bavio mentalnim zdravstvenim stanjima teške anksioznosti i opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

Haui je objavio i snimak iz bolnice i objasnio kako se oseća:

 - Pokušavam da se usidrim. Imam lepu porodicu i volim ono što radim, ali u isto vreme mogu da padnem u mračnu depresiju iz koje ne mogu da izađem. Ne postoji budan trenutak u mom životu kada "mogli bismo umreti" ne uđe u moju psihu, ali uteha koju bih dobio bila bi činjenica da su svi oko mene bili u redu - rekao je on.

haui mandel
Print Screen / Instagram 

Da podsetimo, Haui Mandel je jedan od sudija u talent šou programu "Amerika ima talenat" zajedno sa Sajmonom Kauelom koji je jedan od idejnih tvoraca franšize. U emisiji su izvođači uglavnom iz SAD, sa raznim talentima, a preovladavaju muzičari, plesači, komičari, mađioničari i akrobate.