Holivudski glumac Džek Nikolson (84) u javnosti je poslednji put viđen pre godinu dana, a od tada se nigde više ne pojavljuje, a prema pisanju američkih medija za to raslužna njegova bolest.

Naime, glumac ima 84 godine i navodno boluje od demencije i uopšte ne izlazi iz svoje kuće na Beverli Hilsu, što je za "Radar Online" izjavio njegov blizak prijatelj.

- Džek i ja smo prijatelji već godinama, a on više ne napušta svoju kuću. Mislim da njegovi sin i ćerle sada brinu i paze na njega- izjavio je izvor koji je želeo je da ostane anoniman.

AKM Images / Backgrid USA / Profimedia, BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Džek Nikolson

Glumac koji je u karijeri osvojio čak tri Oskara ima petero dece, ali najviše vremena provodi sa ćerkom Lorejn i sinom Rejom koji stanuju u njegovoj blizini.

- U tom komšiluku su svi bliski, a za njega su mnogi zabrinuti. Fizički je dobro, ali njegov um više nije dobro. Otišao je. Stvarno je tužno videti talentovanog glumca, kao što je Džek, u takvom stanju - izjavio je izvor.

Poslednji film koji je Džek snimio bio je "How Do You Know" 2010. godine u kojem je glumio s Riz Viterspun, a prema rečima njegovog prijatelja 2018. godine bio je prisiljen da ode u penziju.

dzek nikolson
screenshoot/youtube 

 - Iza te odluke krije se jednostavan razlog, a to je gubitak pamćenja. Džekova memorija postala je problem i više nije mogao pamtiti rečenice- dodao je izvor.

Džek je u javnosti poslednji put viđen u januaru 2020. godine na utakmici Lejkersa, u društvu sina Reja i repera Torija Laneza.