Pevačica Sara Harding koja je nedavno u javnosti iznela borbu koju je vodila protiv raka dojke, nažalost bitku je izgubila, a svetski mediji preneli su da je preminula u 39. godini.

Sara je bila članica nekada veoma popularne grupe "The Girls Aloud", a potresne vesti o njenoj smrti objavila je njena majka Meri na Instagramu.

"Sa srcem punim tuge obaveštavam vas da je moja lepa ćerka Sara nažalost preminula. Mnogi od vas znaju za Sarinu borbu sa rakom i koliko se snažno borila od dijagnoze do poslednjeg dana. Jutros je mirno otišla.

Želela bih da se zahvalim svima na ljubavi i podršci prošle godine. Sari je to značilo i dalo joj je veliku snagu i utehu to što zna da je voljena. Znam da ne bi volela da je pamtite po borbi protiv ove strašne bolest - bila je velika zvezda i nadam se da ćete je se tako i sećati", napisala je Meri.

sara harding preminula
Shutterstock 

Podsetimo, Sara je u svojim memoarima "Hear Me Out" iznela je potresne detalje o svojoj borbi protiv raka dojke, koji joj je dijagnostifikovan prošlog leta.

- U decembru mi je doktor rekao da će mi predstojeći Božić verovatno biti poslednji... Ne želim da znam tačnu prognozu, ne znam zašto bi to iko želeo - napisala je pevačica u jednom odlomku knjige, koji je u svom subotnjem broju objavio The Times.

Nakon što je napipala kvržicu u dojci, Sara se podvrgla hemoterapiji i mastektomiji.

Dve nedelje bila je i u indukovanoj komi - naime, lekari su joj u grudi uveli kateter koji je omogućavao davanje lekova za hemoterapiju direktno u krvotok, no iako joj je postupak donekle olakšao bolne simptome, zbog svega toga dobila je opasne otoke u grudima i na vratu.

Instagram Sara Harding

Da stvar bude još gora, naknadne pretrage otkrile su, kako su tumori, nažalost, nastavili da se šire njenim telom - zahvatili su i mozak. Iako je radioterapija moguća, Sara je svojim doktorima rekla da će se radije držati plana hemoterapije kako bi sačuvala barem svoju lepu, plavu kosu.

- Nemojte da vam pandemija kovida bude izgovor, nemojte odlagati odlazak u bolnicu kao što je bio slučaj sa mnom - bile su njene reči.