Od smrti Ane Nikol Smit prošlo je 14 godina. Umrla je 8. februara 2007. godine, na vrhuncu lepote, kada je njena ćerka Danelin Birkhed imala samo šest meseci.

Danielin danas ima 14 godina, a majku praktično nije ni upoznala - bila je beba kada je Ana pronađena mrtva u sobi 607 u hotelu Hard Rock na Floridi. Kao uzrok smrti navedeno je trovanje kombinacijom različitih lekova.

Ana Nikol Smit je rođena u Teksasu kao Viki Lin Hogan, šesto dete u porodici Do­nalda Egenea i Virdžije Hert Hogan. Njeni roditelji rastali su se kada je Ana imala samo dve godine, a njena polusestra jednom je ispričala kako je njihov otac bio zlostavljač i pedofil.

Nakon toga nastavila je da živi s majkom, a kao tinejdžerka preselila se kod tetke u gradić Meksia. Iako su tamo živele u siromaštvu Viki je često maštala i govorila svojoj tetki kako će jednog dana postati jako bogata i slavna.

- Odrastala sam u siromaštvu. Mnogo toga sam želela da napravim, ali jednostavno nisam imala mogućnosti. Bila sam zlostavljana, a postoji gomila stvari koje čak ne mogu ni spomenuti. Sada kad sam dobila to bogatstvo i slavu, osećam se kao Pepeljuga, ispričala je u jednom intervjuu.

ana nikol smit
Shutterstock 

Iz srednje škole ispisala se u drugom razredu i zaposlila u restoranu. Tamo je upoznala kuvara Bilija Smita za kog se udala i rodila sina Daniela. Na venčanju je nosila kratku haljinu, a njen suprug bio je u farmerkama. Posle svadbe ručali su u kineskom restoranu.

Prisetila se jednom prilikom svojih snova iz djetinjstva i shvatila kako ovo nije život kakav je želela. Naime, Viki je još kao petogodišnjakinja bila opčinjena s Mariln Monro i njenom platinasto plavom kosom. Odlučila je da "uloži" u svoje telo i počne da zarađuje uz pomoć lepote.

- Osećam se kao da sam povezana s njom. Jednostavno je volim i u potpunosti saosećam sa svim što je proživela, objasnila je jednom prilikom Ana svoju povezanost sa Merilin.

Dugo je štedela kako bi ugradila silikone. Odlučila je da zarađuje kao plesačica pa se zaposlila u striptiz klubu. Počela je bolje da zarađuje a gosti su častili masnim napojnicama.
Za njen prelaz iz Viki u Anu Nikole Smit trebalo je mnogo više od ugradnje silikona. Osim što je sredila figuru, ona je posvetlila kosu pa je poslala fotografiju svojih golih grudi u redakciju "Playboya". Oni su je nakon toga nazvali i nakon nekoliko dana pozirala je za duplericu pod imenom Ana Nikol Smit.

Postala je Plejbojeva devojka godine, stekla ogromnu slavu, a javljali su joj se čak i iz Holivuda i nudili joj uloge u filmovima.

FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia, Shutterstock Ana Nikol Smit

Muškarci su je naprosto obožavali, a 90-ih je navodno bila u šemi i s Donaldom Trampom. Još 80-ih za njom je potpuno poludeo bogati naftni preduzetnik Dž. Hoverd Maršal, a ona je pristala da se uda za njega tek nakon smrti njegove supruge i to kada je on imao 89 godina. Mnogi su smatrali kako je u brak ušla zbog novca, a ona je to demantovala.

- Niko me nikada pre nije voleo i poštovao kao on, i volim ga zbog toga. Dosta mi je toga da me optužuju da sam sponzoruša. Jednostavno me uzbuđuju staračke pege. Niko me nije poštovao, voleo i radio sve te stvari za mene, rekla je ona o svom starijem suprugu.

Ana je objasnila kako njihova veza nije bila fizička, a Hovarda je često nazivala svojim spasiteljem. Volela ga je zbog toga što je učinio za nju i njenog sina. Ipak, nije mogla odoleti raskošnim stvarima koje joj je svakodnevno kupovao.

ana nikol smit i dz hoverd marsal
Splash News / Splash / Profimedia 

- Trošio je milione na mene, to baš i nije neki novac, jednom je izjavila. Nakon nešto više od godinu dana Hovard je preminuo. Ona je nastavila da troši njegov novac, a 1996. godine je objavila bankrot. Završila je na sudu sa sinom svog pokojnog muža koji je tvrdio da je brak njegovog oca i starlete ništavan.

Objasnio je kako je njegov otac bio u 90. godini, te da je bio senilan. Sudski spor trajao je sve do njene smrti. Pokušala je da stvorii glumačku i manekensku karijeru, što joj nije uspelo. Kako bi povratila propalu karijeru ulagala je u svoj izgled i išla na plastične operacije. Pokušala je da se proslavi rijaliti programom, ali i tu je doživela fijasko.

Bila je veoma nesrećna, te je počela da se dorgira. Ugojila se, a počeli su i problemi sa sinom Danielom koji je tada bio tinejdžer. Izbacila ga je iz kuće i nastavila da živi sama. Ni u ljubavi nije imala sreće.

- Sama sam otkako mi je suprug umro. Uglavnom sam kod kuće, ne izlazim. Teško je ići na satanke kada ste stalno kod kuće. Tada vas niko ne želi, objasnila je nekoliko meseci pre nego što je ostala u drugom stanju pa rodila ćerku Denielin. Njen porođaj pratile su televizijske kamere, a mnogi su se pitali ko je otac devojčice. Javljali su se mnogi muškarci koji su tvrdili da dete nije njihovo, ali starleta je kao oca upisala Hovarda Sterna.

Rekla je kako je njen preminuli suprug otac deteta jer je pre smrti zamrzla njegovu spermu. DNK analiza je pokazala kako je pravi otac devojčice Leri Brikhed s kojim se neko vreme zabavljala.

Njen sin Daniel došao je da je poseti u bolnicu i tada su se pomirili. Ana je bila presrećna, a dvadesetogodišnjak je odlučio da prespava u njenoj bolničkoj sobi. Kada je ujutro htela da ga probudi, shvatila je da ne diše. Daniel je preminuo, a autopsijom je utvrđeno da se predozirao.

"Ana i Daniel bili su nerazdvojni. On je, bez sumnje, najvažnija osoba u njenom životu. Na njegovoj sahrani otvorila je kovčeg i pokušala da uđe unutra. Vikala je: Ako Daniel mora da bude sahranjen, želim da bude sahranjena sa njim. Rekao bih da je fizički umrla prošle nedelje, ali na mnogo načina, emotivno je otišla kad i Daniel", izjavio je Stern ubrzo nakon njene smrti.

Ana je bila slomljena - počela je da razmišlja o svojoj smrti, a čak je odabrala i modnu kombinaciju u kojoj će je sahraniti. Borila se s depresijom i viškom kilograma i mešala je razne tablete.

Nakon smrti sina često je bila bolesna. Vreme je provodila ispred televizora, a bila je opsednuta idejom da njeno dete bude 'seksi beba'.

ana nikol smit sa cerkom
Youtube 

- Iako je znala da je ispravna količina hrane 84 grama svaka tri sata, ona je insistirala da joj dajem 70 grama, pričala je dadilja.

Samo nekoliko meseci kasnije, Ana je pronađena mrtva u hotelu. Prema nalazu obdukcije, preminula je jer je uzela miks tableta. Iza sebe je ostavila petomesečnu devojčicu koju danas odgaja njen biološki otac Leri. Danielin je danas tinejdžerka.

"Danielin je sada tinejdžeka, a ne zna gomilu činjenica o svojoj majci. Kao otac devojke koja je tako mala izgubila majku, pomislio sam, zašto da joj ne pokažem njene početke. Iskreno, ni ja sam nisam znao neke detalje iz njenog života", ispričao je Lari Birkhed.

danielin i lari
Instagram