NJENA SMRT JE NAJVEĆA TRAGEDIJA U HOLIVUDU: Bila je miljenica publike, a ovaj užasan detalj javnost je tek SAD SAZNALA

Od smrti mlade pevačice i glumice Alaje prošlo je tačno dvadeset godina, a priča o avionskoj nesreći i dalje potresa svet.

WARNER BROS. - Album / Album / Profimedia 

Alaja Dejna Hoton bila je na vrhuncu slave i u cvetu mladosti kada je tragično nastradala u padu aviona na Bahamima, u kojem je život izgubilo devet osoba.

Danas je prošlo tačno dvadeset godina kako se tog 25. avgusta 2001. godine ukrcala na avion zajedno sa saradnicim i prijateljima.

Tada 22-godišnja Alaja zavšrila snimanje svog poslednjeg mužičkog spota na Bahamima. Osim nje živote je izgubilo osmoro članova njenog tima i to samo 60 metara od mesta sa kog su uzleteli.

Ustanovljeno je da je avion kojim je putovala imao znatno više prtljaga i opreme nego što je dozvoljeno, kao i više putnika nego što je smeo da prevozi.

alaja 20 godina od smrti
Shutterstock 

Rezultati istrage nesreće pokazali su da je pilot lažirao potrebne sertifikate kako bi dobio dozvolu za let, a utvrđeno je i da je u trenutku nesreće bio pod uticajem opijata i alkohola, ali i da su na put krenuli dan ranije nego što je to bilo planirano.

"Ta četiri dana bila su svima predivna. Radili smo svi zajedno kao porodica, a subota je bila zadnji dan snimanja i bio je jedan od najboljih u eloj mojoj karijeri.

Osećali smo se posebno zbog nečega, kao da zaista pripadamo u njenoj pesmi", izjavio je jednom prilikom reditelj spota Hajp Viliams.

Njen poslednji ispraćaj bio je zamišljen kao privatna ceremonija, ali okupilo se čak 800 ljudi koji su se hteli da se oproste od nje među kojima su bile i brojne slavne zvezde poput njene prijateljice Misi Eliot, Gledis King, Lil Kim, Timberlena i Šona Kombsa.

Alaja je u nasljeđe ostavila brojne muzičke hitove poput "If Your Girl Only Knew", "Hot like Fire" i "4 Page Letter" i svoje najuspešnije albume "Age Ain't Nothing but a Number", "One in a Million" i "Aaliyah".

Youtube 20 godina od Alajine smrti

Ono što je takođe obeležilo njen život bio je brak sa kontoverznim pevačem Ar Kelijem koji je optužen za seksualno zlostavljanje i reketarenje.

Navodno je pevač 1994. godine podmitio vladinog službenika kako bi dobio lažne isprave za tada 15-godišnju pevačicu Alaju kako mogla da se uda za njega.

Pevač je tada platio 500 dolara za njenu ličnu kartu i dodao kako su odluku o pribavljanju dokumenata doneli Kelijevi navodni saradnici nakon što je Alaja rekla da je trudna.

ar keli
Shutterstock 

U tim je dokumentima pisalo da devojka ima 18 godina, a mito je navodno plaćen 30. avgust 1994., samo dan pre izdavanja dozvole za venčanje. Brak Ar Kelija i Alije poništen je nekoliko meseci kasnije.

Ostaće zapamćena kao jedna od najuspešnijih R&B umetnica svih vremena, kao i po glavnoj ulozi u filmu "Romeo mora da umre".

U videu možete pogledati prilog o njenom životu, kao i izveštaj sa mesta nesreće:

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1