Novozelandski glumac Frensis "Frenki" Mosman, čuven po ulogama u popularnim ostvarenjima kao što su "Spartak" i "Horizont", preminuo je 14. avgusta u 33. godini u Sidneju, a tužne vesti sa javnošću podelila su njegova braća Lorens i Džeremi Mosman postom na internet stranici "GoFundMe" kako bi prikupili novac za njegov transport iz Australije do rodnog Novog Zelanda, kao i troškove sahrane. Uzrok smrti nije poznat prenosi sajt "Varajti".

"Teška srca i sa mnogo tuge, obaveštavamo vas o Frenkijevoj smrti prošle subote - 14. avgusta u Sidneju u Australiji. Francis je bio energična osoba i veoma voljen brat i sin. Bio je ugledan član glumačke zajednice i u Sidneju je pronašao podršku i simpatičnu porodičnu zajednicu. Njegov osmeh i energično prisustvo jako će nedostajati onima koji su imali sreću da ga poznaju", stoji u objavi njegove braće, u kojoj dalje mole sve poštovaoce rada svog brata, ali i sve ljude dobre volje da omoguće neutešnoj majci ispunjenje poslednje želje.

frensis frenki
Instagram 

„Poslednja želja Frenkijeve majke je da vidi svog sina poslednji put pre nego što ga spuste na večni počinak“, navodi se u tekstu na sajtu "GoFundMe".

"Uz vašu pomoć i velikodušnost, želimo da joj to omogućimo."

Zahvaljujući dobrim ljudima prikupljen je neophodan novac o čemu su njegova braća obavestila sve sve svoje dobročinitelje na pomenutoj stranici.

"Preplavljeni smo emocijama i zahvalni na donacijama koje su pristigle u poslednja 24 sata. Teret COVID -a i čini ove gestove mnogo značajnijim, pa vam na tome HVALA. To je dokaz uticaja koji je Fransis imao na svoju porodicu i prijatelje, i velikodušnog duha ljudi koji su mu bili u blizini, ali i onih daleko. Ove donacije će svakako pomoći da se Fransis vrati kući i da se oprostimo od njega. Pomen i sahrana biće objavljeni što je pre moguće. Obaveštavaćemo vas na svim platformama", stoji u poslednjem postu braće Mosman.

frensis frenki
Instagram 

Mladi glumac bio je najpoznatiji široj javnosti po ulogama Vitusa u seriji "Spartak" i Stiva Hogsa u "Horizontu", a poslednja uloga po kojoj ćemo ga pamtiti bila je uloga Luka u filmu "Diskonektovanje".