Ukoliko ste bili ljubitelji hit turske serije "Sulejman Veličanstveni" verujemo da se sećate dame koja je igrala sulatnovu dadilju, Afifa Hatun.

Nju je zapravo smatrao drugom majkom, a kako bi se odužio za sve što je učinila za njega, pozvao ju je na dvor gde je postala blajanica, ali i noćna mora svih devojaka u haremu.

Uloga Afife pripala je jednoj od najcenjenijih glumica starije generacije Sabini Ajruli, koja je izbulia dugu i tešku bitku sa opakom bolešću u 75. godini života.

Vest o njenoj smrti prvu je podelila legendarna "Hurem", odnosno glumica Merjem Uzerli koja se sa Sabinom zbližila tokom snimanja "Sulejmana Veličanstvenog", a nakon toga sarađivale su na još dva projekta.

sabina ajrula iz sulejmana velicanstvenog
pritnscreen/youtube 

"Srce mi krvari od bola", napisala je Hurem koja je osim oproštaja objavila i fotografije nastale u pauzama snimanja. Osim Hurem i ostatak ekipe sa snimanja spomenute serije podelio je svoje žaljenje.

Inače, ova glumica poreklom iz Makedonije jednom je prilikom ispričala da je zbog uloge Afife u "Sulejmanu" prvi put u životu probušila uši te da se bojala kako će izgovarati tekst jer je poprilično loše pričala turski.

Inače, Sabina je majka cenjenog makedonskog reditelja Vardana Tozije i supruga reditelja Ljupca Tozije koji je preminuo 2018. godine.