Jedan od najpopularnijih bendova 2000- ih bila je svakako ženska petorka "Girls aloud". "Sound Of The Underground", "Love Machine", "No Good Advice", samo su neki od brojnih hitova koji su obeležili njihovu karijeru. 

Međutim, sada su stigle vesti da jedna od nekadašnjih članica, vatrena plavuša Sara Harding, vodi najtežu borbu u životu

Ona je u svojim memoarima "Hear Me Out" iznela je potresne detalje o svojoj borbi protiv raka dojke, koji joj je dijagnostifikovan prošlog leta.

- U decembru mi je doktor rekao da će mi predstojeći Božić verovatno biti poslednji... Ne želim da znam tačnu prognozu, ne znam zašto bi to iko želeo - napisala je pevačica u jednom odlomku knjige, koji je u svom subotnjem broju objavio The Times.

Nakon što je napipala kvržicu u dojci, Sara se podvrgla hemoterapiji i mastektomiji. Dve nedelje bila je i u indukovanoj komi - naime, lekari su joj u grudi uveli kateter koji je omogućavao davanje lekova za hemoterapiju direktno u krvotok, no iako joj je postupak donekle olakšao bolne simptome, zbog svega toga dobila je opasne otoke u grudima i na vratu.

- U jednom trenutku drastično mi je pao krvni pritisak i hitno sam prebačena na intenzivnu njegu. Odmah mi je uklonjen kateter, ali počeli su da otkazuju pluća i bubrezi, pa su me doktori stavili u indukovanu komu. Nisu verovali da ću se izvući, mojoj majci su samo rekli da se pripremi za najgore - otkrila je Harding u memoarima, a prenosi People.

Opisala je i kako se osećala nakon mastektomije.

- Vrištala sam nakon što sam se probudila posle operacije... Sad imam samo hrpu šavova tamo gde su mi nekad bile grudi... Ne mogu više ni da se pogledam u ogledalu, ne mogu da se suočim sa tim, jednostavno više ne izgledam poput sebe, ne prepoznajem se... Jako je teško probuditi se sa spoznajom da jedan deo mene nedostaje. Nestao je deo moje ženstvenosti, a taj gubitak slama mi srce - iskreno piše pevačica.

Da stvar bude još gora, naknadne pretrage otkrile su, kako su tumori, nažalost, nastavili da se šire njenim telom - zahvatili su i mozak. Iako je radioterapija moguća, Sara je svojim doktorima rekla da će se radije držati plana hemoterapije kako bi sačuvala barem svoju lepu, plavu kosu.

- Ako mi je ostalo još samo šest meseci života, onda imam tih šest meseci. Gubitak kose to verojatno neće promeniti - kaže Harding i dodaje kako se posvetila pisanju knjige u nadi da će njena priča inspirisati veći broj žena da potraže profesionalne savete čim pronađu nešto u dojci.

- Nemojte da vam pandemija kovida bude izgovor, nemojte odlagati odlazak u bolnicu kao što je bio slučaj sa mnom - upozorava muzičarka, koja je trenutno u završnom stadijumu raka. Ipak, trudi se da uživa u jednostavnim, malim stvarima poput gledanja TV serije "Family Guy" na televiziji, pečenja omiljene piletine, i druženju sa prijateljima i porodicom.

- Ono što bih zaista volela je da vidim sve drage na okupu poslednji put. Priredila bih veliku zabavu, da svima kažem "hvala i zbogom". Zar to ne bi bilo neverovatno? - napisala je Sara u potresnim memoarima "Hear Me Out".