Dve godine su prošle otkako je američki glumac Kameron Bojsi doživio kobni epileptični napada od čijih je posledica preminuo, a sada je konačno objavljen i trejler za njegovu poslednju ulogu.

Reč je o tinejdžerskom trileru "Runt" u kojem je 20-godišnji Kameron glumio mladića Kala koji se suočava s vršnjačkim nasiljem. Cela priča počinje kada pozove popularnu devojku na školski ples što će dovesti do brojnih nasilnih incidenata.

Osim Kamerona u filmu glume i Nikol Elizabet Berger, Džejson Patrik, Set Li, Aramis Najt i Mič Silpa. Režirao ga je Vilijam Koakli, a to je zapravo njegov prvi dugometražni film.

Uspešnu karijeru mladog Kamerona prekinula je njegova iznenadna smrt 6. jula 2019. Pronađen je mrtav u stanu u Los Anđelesu koji je delio s kolegama iz serije "Džesi", gde je ubrzo stigla hitna pomoć, ali mogla su samo da konstatuju njegovu smrt.

"Teška srca obaveštavamo vas da smo u subotu ujutro izgubili Kamerona. Preminuo je u snu od posledica napada koji je pretrpeo zbog oboljenja od kojeg se lečio.

Svet je ostao bez jednog od svojih najsjajnijih svetala, ali njegov će duh nastaviti da živi kroz dobrotu i saosećanje svih koji su ga poznavali i voleli. Srca su nam slomljena i molimo vas za privatnost dok oplakujemo sina i brata", napisala je glumčeva porodica u saopštenju.

Instagram Kameron Bojsi

Nekoliko dana kasnije potvrdili su da je Kameron preminuo u snu od epileptičkog napada, a ta bolest mu je ranije bila dijagnostikovana.

Kameron je bio poznat kao veliki filantrop, podržavao je inicijativu "United Way of America" kako bi se smanjilo i iskorenilo beskućništvo, a bio je i deo inicijative "It's On Us", koja podiže svesnost o seksualnim napadima na žene i muškarce na fakultetima.

Kameronova porodica je u njegovu čast osnovala "Fondaciju Kameron Bojs", neprofitnu organizaciju koja pruža mladim ljudima umetničke i kreativne aktivnosti kao alternativu negativnosti i nasilju i podstiče na pozitivne promene u svetu.

Takođe su nastavili finansisjki da podržavaju projekt "Žeđ", koji pomaže donošenje čiste vode zemljama u razvoju.