Muzučar Toni Benet (95) nedavno je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji izvođač u istoriji koji je objavio album s novim pesmama, a ove nedelje su ga fotografi uhvatili kako uživa na suncu u Central parku u Njujorku.

Legendarni pevač bio je u društvu svoje supruge Suzan Krou (55), koja je u intervjuu pre nekoliko meseci objavila svima da se Toni bori s Alchajmerovom bolešću.

Njegovi obožavatelji su se zabrinuli zbog najnovijih fotografija na kojima muzičar izgleda umorno i tužno, ali svi kažu da se sjajno drži s obzirom na bolest i njegove godine.

Benetovi fanovi ostali su u šoku zbog vesti o bolesti, s obzirom na to da je muzičar poslednjih nekoliko godina radio na nekoliko projekata, a ništa nije ukazivalo na to da se bori s ovom strašnom bolešću.

toni benet
ZapatA/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Između ostalog, Benet je pre nekoliko godina objavio i hvaljeni duet s Ledi Gagom, pesmu "Cheek to cheek", a upravo u vreme snimanja tog singla primetio je prve znakove bolesti.

Njegova supruga Suzan u emotivnom intervjuu je ispričala sve što se događalo poslednjih godina, kao i da joj suprug nedostaje.

"On više nije stari Toni. Veoma mi nedostaje u svemu. Ipak, dok peva, vidi se da je to onaj Toni kakvog poznajem", rekla je Suzan u tom intervjuu.

"Srećom, prepoznaje mene i decu. Zna sve detalje o nama i to me teši. Znate, svake večeri kada legnemo u krevet kaže mi da me voli. Isto učini i svako jutro čim se probudi. Ipak, teško je i njemu i frustriran je zbog bolesti. Ne želi da bude zbunjen kao što sada ponekad jeste, ali bori se", ispričala je Tonijeva supruga.

toni benet sa suprugom
Shutterstock 

Dodala je kako je upravo njegov neurohirurg porodici preporučio da se muzičar i dalje bavi pevanjem jer muzika pozitivno utiče na njegovo zdravlje.

Benet je kod doktora otišao 2016. godine, kada je počeo da zaboravlja imena svojih kolega. Neurolog iz bolnice u Njujorku potvrdio je da ima Alchajmerovu bolest, a srećom zasad nije u fizičkim bolovima, kako je potvrdila i njegova supruga.

"Čak i vežba do pet puta nedeljno. Dva puta nedeljno peva s pijanistom koji dolazi kod nas kući", ispričala je Suzan.