Met Gala - modni događaj koji je obeležio dane za nama. Danima se pisalo o odevnim kombinacijama slavnih ličnosti, a postavilo se i pitanje zašto pojedine zvezde nisu došle na ovaj prestižni događaj.

Bijonse, Zendaja, Niki Minaž, Selena Gomes, Dua Lipa, Kajli Džener, Hari Stajls, Tejlor Svift... samo su neka od imena koja nismo videle na crvenom tepihu ispred MET muzeja.

Pored pomenutih ličnosti, ove godine na Met Gali nismo videli ni manekenku Belu Hadidi, što prošlih godina nije bilo slučaj. Čuđenje je bilo još i veće kada je njena sestra Điđi došla bez nje, imajući na umu informaciju da je Bela prihvatila pozivnicu svake Met Gale od 2015. godine kada se prvi put pojavila.

bela hadid
Genin-Hahn-Marechal / Abaca Press / Profimedia 

Naravno, sumnja je odmah pala na restrikcije koje je modni događaj zahtevao - minimalno jednu primljenu dozu vakcine protiv kovida-19. Niki Minaj javno je izjavila da je upravo to njen razlog nedolaska pa ni ne čudi što su mnogi pomislili da manekenka misli isto. Međutim, to ipak nije bio slučaj. Vrlo brzo nakon pojave tračeva, Bela je na svom Instagram objavila fotografiju na kojoj se jasno vidi da prima vakcinu.

'Za sve zabrinute', napisala je u opisu slike. Bela nije objasnila zašto nije došla na Met Galu te tako ostaje misterija zbog čega je propustila ovaj važan modni događaj.

Inače, upravo ona danas nosi titulu jedne od najpopularnijih manekenki. Nosi revije najpoznatijih modnih brendova i pojavljuje se na naslovnicama najprestižnijih časopisa širom sveta. Proglašena je i najlopšom ženom sveta, a stručnjaci su se tada vodili teorijom prema kojoj se proučavaju položaj usana, nosa, brade, jagodica i vilice. Ti proračuni pokazali su kako Bela ima skoro pa savršene proporcije i crte lica.

Iako su ove rezultate svetu predstavili stručnjaci, mnogi smatraju da ne mogu biti relevantni jer je manekenka imala plastičnih operacija, što jasno pokazuju njene fotografije iz prošlosti.

Ušiljena brada, operisani nos, volumen u jagodicama i usnama, mačkaste oči... samo su neke od intervencija. Bela je iz okruglastog lica obične devojke postigla 'diamond face' koji je danas popularan.

bela hadid
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Osim što joj zameraju operacije, Bela je često na meti kritika zbog načina na koji je izgradila svoju karijeru. Rodila se u već popularnoj porodici u kojoj je njena mama, Jolanda Hadid, bila rijaliti zvezda dok je njena druga ćerka Điđi punila naslovnice i pre mlađe sestre Bele.

Iako je ona oduvijek bila u senci, s vremenom je počela da zauzima njeno mesto, te je danas jedanko popularna kao Điđi. Kako Bela menjala tokom karijere pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

Instagram, Z.J / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Bela Hadid