Nije mala star biti pozvan na MET Galu.

Ovaj najprestižniji modni događaj godinama okuplja sam krem svetskog šoubiznisa, a pozivnicu Ane Vintur željno svi očekuju.

Ove godine, jedini uslov je da budete vakcinisani.

Zbog ovoga su neki odbili da dođu, poput Niki Minaž, dok su drugi na sve moguće načine pokušali da se "provuku". Jedna od onih koja je uhvaćena u prevari bila je i niko drugi do pevačica albanskog porekla Dua Lipa.

Naime, ona je organizatorima MET Gale dostavila "dokaz" o vakcinaciji, što bi bilo idealno da se Dua zapravo zaista vakcinisala.

Ono što posredi je lažna potvrda o vakcinaciji, a odalo ju je jedno slovo.

Umesto "Moderna" vakcine, napisana je "Maderna" što je, naravno, bilo dovoljno da pevačici dolazak bude otkazan. Nakon sramnog poteza, Dua je u medijima govorila da nije u mogućnosti da dođe, iako su bliski izvori potvrdili da je više od svega želela da se pojavi na crvenom tepihu i opravda titulu modne ikone koju je stekla nakon pojavljivanja u fantastičnoj Versace toaleti 2019. godine.

dua lipa na met gali 2019
AO images / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Naravno, fanovi su potez pevačice osudili, pogotovo zbog situacije sa korona virusom koja se ne smiruje u celom svetu.

"Neodgovorno i sebično", "Njen dečko je antivakser, nema logike da bi se onda ona vakcinisala", "Ona je kompletno poremećena", "Jadno i bedno", "Umesto da si lepo rekla kao Niki da nećeš da dođeš, ti pokušavaš da prevariš sve"... pisali su na Tviteru i ostalim mrežama.

dua lipa sa deckom anvarom
ALEXJR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Jedan od komentara potkačio je i njenog dečka i brata sestara Hadid, Anvara, koji se još pre nekoliko meseci izjasnio da je protiv vakcina. Nakon osude javnosti, pokušao je da se opravda, te je mnogima jasno da pevačica slično razmišlja kao njen izabranik.

Ipak, falsifikovati potvrdu o vakcinaciji više je nego sramno za jednu veliku zvezdu kao što je Dua.