I nakon velike pauze, održana je famozna dodela Met Gala nagrada koja je ugostila poznate ličnosti i dizajnere, koji su pokazali svoju maštovitost na delu u skladu sa zadatom temom.

Iako je malo njih oduševilo i šokiralo, pevačica Bili Ajliš se posebno izdvojila jer se po prvi put predstavila javnosti u ženstvenoj kreaciji. Slavna mlada pevačica je ponela raskošnu haljinu od tila, koja je daleko od njenog uobičajenog stila, ali je Bili objasnila da je konačno spremna da uplovi u ovakav zadatak i prihvati svoju ženstvenu stranu.

bili ajlis na met gali 2021
Photo Image Press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ipak, da bi obukla haljinu imala je jedan uslov. Naime, Bili je vegetarijanac već 7 godina i svoju svetsku slavu koristi i u svrhe aktivizma za prava životinja. Obzirom da su joj ove teme srcu bliske i od velike važnosti za nju, Bili je imala uslov da dizajner, čiju će kreaciju nositi, mora u potpunosti da odbaci životinjstko krzno u svojim kreacijama.

Poslednjih nekoliko godina ova modna kuća nije koristila krzno na modnim revijama, jer kreativnim direktorima Fernandu Garciji i Lauri Kim to nije bilo "elegantno, moderno ili relevantno", prenosi New York Times.

bili ajlis na met gali
Ron Adar/M10s / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Međutim, brend je u prodavnicama nastavio da prodaje odeću napravljenu od životinjskog krzna, a to je predstavljalo "značajnu količinu prodaje i dobiti", istakao je izvršni direktor Oskara de la Rente, Aleks Bolen.

Ipak, snažan stav slavne pevačice inspirisao je ovu modnu kuću da napravi veliku promenu i prepusti se novim izazovima za pravljenje kreacija koje ne podrazumevaju životinjsko krzno.

- Hvala, Oskar de la Renta, što ste dizajnirali ovu prelepu haljinu i oživeli moje ideje i vizije. Bila mi je čast nositi ovu haljinu znajući da će Oskar de la Renta u budućnosti biti potpuno bez krzna - napisala je Bili na Instagramu.

Koliko je bila srećna u ostvarenju svoje misije, otkrila je na svom Instagram profilu.

- Oduševljena sam što su me dizajneri i celi tim saslušali po tom pitanju, a sada su napravili promenu koja utiče na opšte dobro, ne samo za životinje već i za našu planetu i okolinu. Čast mi je što sam bila katalizator i što su me čuli po ovom pitanju. Pozivam sve dizajnere da i oni učine to- poručila je Bili.