Nakon mnogobrojnih odlaganja iz već poznatih razloga, najpoznatiji prvi ponedeljak u maju ove godine je postao najpoznatiji drugi ponedeljak u septembru, barem kad je u pitanju modni svet, ponovno je zaživeo.

Sinoć je održana još jedna Met Gala, a na glamuroznom modnom događaju godine svoje kreacije nisu propustili da pokažu brojni dizajneri i poznate ličnosti.

Međutim, kako to obično biva, retki su oni koji su oduševili, mnogi nisu iznenadili, a tek nekoliko njih je šokiralo. Tema ovogodišnje Met Gale je američka moda odnosno američka nezavisnost, na koju je tek nekoliko njih odgovorilo, a uspelo je i ove godine da je pretvori u veći politički diskurs nego inače.

Aleksandrija Okasio Kortez

Najdirektniju poruku haljinom je poslala američka političarka Aleksandrija Okasio Kortez koja je privukla pažnju elegantnom belom haljinom koju je krasio natpis na njenim leđima, do kog je bio dovoljan samo jedan okret kako bi se videlo da piše "Oporezujte bogate". Jednima se njena kreacija veoma dopala, dok drugi smatraju da je reč o licemerstvu.
Ipak, ovde ne ocenjujemo poruku već kreaciju za koju smatrano da se nije dobro uklopila u koncept sa dugim šlepom od tila.

aleksandrija okasio kortez
Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Dženifer Lopez

Kad su u pitanju parovi, veče nije prošl bez Benifer - Dženifer Lopez i Bena Afleka. Džej Lo se na crvenom tepihu pojavila kao kaubojka, što smo za odgovor na ovu temu očekivali od mnogih, ali srećom nisu se odvažili na taj korak. Dženifer se ipak odlučila za "tradicionalno" pristupanje temi i tako na sebe stavila sve što joj se "našlo pod rukom".

dzenifer lopez na met gali
Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Rijana i Asap Roki

Rijana i Asap Roki su izazvali veliku pažnju zajedničkim pojavljivanjem, a onda su u drugi plan dospele i njihovi modni izbori. Asap je odabrao šareni "quilt" odnosno prekrivač mladog dizajnera Elija Rusela Lineca koji stoji iza brenda ERL, dok je Rijana mnoge razočarala jednobojnim, samo predimenzioniranim, Balenciaga ogrtačem. Iako su imali odličnu zamisao, izdanja nisu naišla na pozitivne komentare, a mnogi se se nadali i da ima neki skriveni outfit kojim će iznenaditi.

rijana i asap roki na met gali
Guerin Charles/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Điđi Hadid

Dok je Kendal Džener dobila mnogobrojne pohvale na račun izgleda, iste večeri titulu loše obučene javne ličnosti ponela je njena drugarica Điđii Hadid kojoj Prada haljina nije donela nimalo lepe komentare na račun odevanja.

djidji hadid na met gala
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Kim Petras

Titulu najnenosivije kreacije ponela je Kim Petras koje je uspela je da se izdvoji bizarnošću svog modnog izdanja. Naime, ona je odabrala haljinu sa realističnom konjskom glavom.

kim petras na met gali
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Lurdes Leon

Madonina ćerka Lurdes Leon pojavila se na MET Gali u ružičastoj haljini neobičnog kroja i razgolićenom izdanju. Kosi dugoj skoro do poda, a sve je zabrinulo ono što se videlo kada je podigla ruke. Sve u svemu- krajnje neprikladno izdanje za Met Gala veče.

madonina cerka na met gali
Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia 

Kim Kardašijan

Kim Kardašijan nije iznenadila mnoge svojim skroz prekrivenim outfitom jer je prošlog vikenda stigla u Njujork u sado-mazo izdanju kožnom izdanju od glave do pete. Tako da je ovo bilo manje-više očekivano. Mnoge je samo iznervirala činjenica da Kim Kardašijan koja je poznata izdanjima na kojima joj mnogi zavide, sada prekriva čak i lice sa šminkom ispod i odgovara na bizarne kombinacije radi promocije svog supruga.

kim kardasijan na met gali
JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia 

Natali Brajant

Ćerka pokojnog košarkaša Kobi Brajanta, Natali odlučila se za krajnje neobičnu kreaciju u obliku kruške. Obzirom na kroj Natali se sa poteškoćama kretala, te tako ova haljina nije naišla na odobravanja modnih kritičara.

natali brajant
JENNIFER GRAYLOCK / INSTAR Images / Profimedia